Goline - Tiago Seabra

'Verse kruiden en groenten uit onze eigen tuin'
Tiago Seabra - Chef van Het Lekkere Westen

  • Wij werken met wisselend maandmenu, volgens het aanbod van seizoensproducten (vlees, noordzeevis, groenten en fruit).  Gezien mijn Portugese achtergrond, geven we een Portugese twist aan de lokale streekproducten.
  • Ik kies zelf mijn groenten en fruit bij Annie van Verdigro op de veiling van Roeselare. 
  • 's zomers halen we onze aardbeien en frambozen bij familie Vanhoucke in Lichtervelde. 
  • In de tuin van het restaurant staat onze serre waar we verse kruiden en groenten kweken die we in onze gerechten gebruiken. Verser kan niet !  
  • Iedere week bel ik met onze visboer Vanhauwaert, zij stellen dan de vis voor die gevangen is ... en zo maken wij ons menu op. 
  • Artisanale koffie komt van Aroma, ons bio-fruitsap komt van Lombarts Calville.
  • Ons varkensvlees, Duroc d'Olives, halen we familie Verbeke in Wingene.    
Tips van de chef
  • We fietsen graag in en om Lichtervelde.  We passeren het kerkplein, de Huwynsbossen, ... iets verder stoppen we graag voor een hoeve-ijsje aan de Bossneppe.    Of we fietsen langs de kapelroute die aan ons restaurant passeert.
  • Overnachten kan in de vakantiewoning Den Ast, waar je overnacht op een kinderboederij. 

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF