Happy Trip - veelgestelde vragen

Reis goedkoop en duurzaam naar je hotel in West-Vlaanderen, met de trein!

Of je nu voor een of enkele nachten een hotel boekt, er een weekendje tussenuit wil of opteert voor een mid-week, of je nu lekker wil uitwaaien aan de kust of een van de mooie West-Vlaamse steden in het binnenland gaat ontdekken, met de trein laat je de dagelijkse sleur achter je zodra je opstapt. Weg met de stress, drukte, files en lastig parkeergedoe, meteen een vakantiegevoel! Bovendien reis je supervoordelig met het Happy Trip ticket!

Dankzij de samenwerking tussen Westtoer, de West-Vlaamse hotels en NMBS kost een Happy Trip ticket slechts €10,90 heen en terug in 2e klas naar je hotel, van waar je ook vertrekt in België!
 

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Happy Trip? 

Het werkt heel eenvoudig. Boek via deze link online je overnachting bij een van de deelnemende hotels. Je ontvangt binnen de 24 uur een mail met daarin per persoon een NMBS-bestelcode. Met deze codes bestel je snel en eenvoudig je Happy Trip tickets hier.

Opgelet

  • Alleen als je boekt via bovenstaande link bij de deelnemende hotels heb je zekerheid om kortingscodes te ontvangen.
  • Boek je meer dan een maand op voorhand? Dan ontvang je de mail met kortingscodes 30 dagen voor vertrek. 
  • Vind je de mail met kortingscodes niet in je mailbox? Controleer dan zeker eens je spam-folder.


Hoe kan ik het Happy Trip treinticket kopen?

Koop je Happy Trip ticket vanaf deze pagina. Klik hiervoor eenvoudigweg op de koopbutton rechts bovenaan. Het enige wat je daarna nog nodig hebt, is de NMBS-code die je via mail van je hotel hebt ontvangen. Per reiziger heb je 1 Happy Trip ticket en 1 code nodig. De code begint steeds met een nul, de hoofdletter i en de letters HT. Elke code kan slechts 1 keer gebruikt worden. Je kan je Happy Trip ticket printen of de PDF bewaren op je smartphone.
 

Waar vind ik mijn bestelcode(s) voor een Happy Trip ticket?

Binnen de 24 uur na je online boeking via dit boekingskanaal (of 30 dagen voor vertrek als je meer dan een maand op voorhand boekt), zal je van je hotel een mail krijgen met daarin per hotelgast een NMBS-code. Heb je geen of niet tijdig een code gekregen, neem dan contact op met je hotel. Elke code kan slechts 1 keer gebruikt worden. De code begint steeds met een nul, de hoofdletter i en de letters HT. Check zeker ook je spamfolder mocht je de mail met codes nog niet ontvangen hebben.
 

Hebben kinderen ook een Happy Trip ticket nodig?

Kinderen tot 12 jaar reizen gratis met de trein, als ze vergezeld zijn van een betalende reiziger ouder dan 12 jaar. Vanaf 12 jaar kunnen ze met een Happy Trip ticket reizen.
 

Welke bestemmingen zijn mogelijk met een Happy Trip ticket?

Je kiest je bestemmingsstation uiteraard in functie van de ligging van je hotel. Je kan momenteel een Happy Trip ticket kopen voor een heen-en-terugreis naar: De Panne, Veurne, Diksmuide, Koksijde, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge-Dorp, Zeebrugge-Strand, Heist, Duinbergen, Knokke, Brugge, Brugge-Sint-Pieters, Kortrijk, Poperinge, Ieper of Roeselare. Neem contact op met je hotel indien je twijfelt over het dichtstbij gelegen station.
 

Welke trein kan ik nemen met een Happy Trip ticket?

Je Happy Trip ticket is geldig voor 1 heen- en 1 terugreis tussen je vertrek- en bestemmingsstation op de door jou gekozen data. Deze gegevens staan vermeld op je biljet. Je bent vrij de treinverbinding te kiezen die jou het beste past op deze data en op dit traject. Je moet wel steeds de kortste reisweg (in kilometer) tussen het vertrek- en bestemmingsstation nemen. Omwegen zijn niet toegestaan. Heen en terug moet op 2 verschillende data gebeuren. 
 

Kan ik een 1ste klas Happy Trip ticket kopen?

Nee, helaas. Het Happy Trip ticket is een voordeeltarief en bestaat daarom alleen voor 2e klas. Indien je toch liever meer comfort geniet tijdens je reis, kan je opteren voor een klasverhoging voor je volledige reis of een deel van je reis.
 

Omvat mijn Happy Trip ticket ook het eindvervoer met De Lijn?

Nee. Je Happy Trip ticket is alleen geldig voor je treinreis heen en terug. Heb je na je treinreis nog een bus of tram van De Lijn nodig om op je bestemming te geraken, dan dien je hiervoor een apart vervoerbewijs aan te kopen. Bij je logiesuitbater kan je tickets kopen voor tram en bus aan €1,40 per rit
 

Ik vertrek vanuit Brussels Airport-Zaventem, moet ik de Diabolotoeslag apart bijbetalen?

Ja. Het Happy Trip ticket is een voordeeltarief en omvat daarom geen Diabolotoeslag. Vertrek je vanuit het station Brussels Airport – Zaventem, dan heb je dus nog een apart biljet Diabolotoeslag nodig. Deze stand-alone toeslag is te koop via deze website, in de stations aan de loketten en verkoopautomaten, en in de NMBS-app. 
 

Zijn er nog andere voorwaarden voor het Happy Trip ticket?

E-treinbiljetten van NMBS zijn steeds op naam, je kan ze dus niet doorgeven of doorverkopen. Ze kunnen niet worden omgewisseld, geannuleerd of terugbetaald.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF