Gratis magazine '4 x fietsen in het Beste van België'

  • 4 mooie fietsroutes in het Beste van België
  • Handige routekaart om op pad te gaan
  • Tal van tips, leuke en lekkere adresjes
  • Helemaal gratis

Gratis inschrijven

* verplicht veld

Kastelen en abdijen rond Brugge

Toffe bospaden verbinden kastelen en een aantal abdijen in het zuidwesten van Brugge. De meeste van deze vaak prachtige gebouwen in de ‘Kasteelbossen’ werden in de 19e eeuw opgetrokken. Via de Brugse Vesten gaat het richting het Kasteel van Male, ooit het centrum van de macht in Vlaanderen. Na domein Ryckevelde gaan we Oedelemberg te lijf waarna we de afdaling tot in de Assebroekse Meersen aangaan. Landelijke wegen brengen ons dwars door het kasteeldomein van Loppem.
Loppem

Prachtige Land van Mortagne

De zuidoostelijke hoek van West-Vlaanderen wordt ook wel het Land van Mortagne genoemd. In dit glooiende landschap tussen de Schelde en de Leie is het heerlijk fietsen. Je treft er ongerepte dorpjes en mooie vergezichten bovenop de brede heuvelruggen. Voormalige spoorlijnen lopen als groene assen strategisch door het landschap.

Sint-Pietersbrug Moen

Fietsen tussen wijngaarden

De Vintage Heuvelland fietsroute brengt ons langs een tiental wijndomeinen en laat ons genieten van het prachtige landschap in deze westelijke uithoek van het land. Enthousiaste wijnboeren spreken vol trots over hun wijnranken en de unieke bodem waar de Heuvellandse wijn zijn smaak grotendeels aan te danken heeft.

Vintage Heuvelland fietsroute

Proeven van een zee van smaak

De Zee van Smaakroutes zorgen voor een heel nieuwe kijk op de Kust, eentje waarbij alles draait om smaak en lekker eten. Dat die routes dan ook nog eens de mooiste plekjes van de badplaatsen aandoen, is mooi meegenomen. De Blankenbergse route brengt ons langs een privémuseum, een boer die de principes van de korte keten huldigt, bekende visrestaurants, een superwafelmaker en een oerklassiek ijssalon. Yummie!

Fietsen aan de Kust met zicht op zee