Lekker Eten en Drinken in West-Vlaanderen

Het Lekkere Westen

HAAL HET LEKKERE WESTEN IN HUIS

Naar aanleiding van de huidige situatie betreffende het Corona-virus zijn restaurants noodgedwongen gesloten. Op bestelling kan je bij tal van restaurants in het Lekkere Westen gerechten afhalen of ze worden aan huis geleverd.  Misschien is er wel één bij jou in de buurt ? Ontdek de vele restaurants die afhaal/levering aanbieden.  Enkel nog reserveren en je kan thuis genieten van Het Lekkere Westen.

Ontdek hier de restaurants die afhaalgerechten aanbieden

West-Vlaanderen is door de goden rijkelijk bedeeld. De Noordzee is befaamd om haar omvangrijke en gevarieerde visaanbod, de vruchtbare polders bekoren zowel groenten als runderen en in het zuiden van de provincie spot je zelfs wijnranken op de heuvels. Logisch dus dat de West-Vlamingen al sinds mensenheugenis houden van het goede leven. Het leidde tot een unieke biercultuur, eigenzinnige streekproducenten die koppig hun eigen koers varen en een resem getalenteerde chefs die dankbaar met al dat lekkers aan de slag gaan.

Westtoer selecteerde 143 chefs. Stuk voor stuk vaklui die, elk op hun manier, gepassioneerd werken met wat de streek hen schenkt. 100% West-Vlaams dus. Van gereputeerde sterrenchefs tot koks die enthousiast een bistro bestieren. Ze delen dezelfde liefde voor Het Lekkere Westen en al het lekkers dat er geteeld en gekweekt wordt. Dat leidt nu eens tot verfijnde sterrengastronomie en dan weer tot een eerlijke caféklassieker. Al net zo verschillend als onmisbaar.

En omdat deze culinaire ambassadeurs je als geen ander kunnen adviseren, delen ze in dit magazine hun favoriete streekadressen. Van Brugge en het Brugse Ommeland over de Kust en de Westhoek tot en met De Leiestreek. Inspiratie genoeg voor een lekker weekendje weg….

West-Vlaanderen is ook dé gastronomische topregio bij uitstek. Grote concentratie aan Michelinsterren, Bib Gourmands en restaurants met vermelding in GaultMillau. Hierbij een overzicht van de toprestaurants.   

Jongeren tot en met 30 jaar kunnen in West-Vlaanderen terecht bij maar liefst 16 Jong Keukengeweld-chefs.  Gastronomisch genieten aan een voordelige prijs en dit in oktober 2020 en maart 2021.  Ontdek het Jong Keukengeweld in het Lekkere Westen.      

Hoog tijd dus om ook uitgebreid te genieten van dat heerlijke Lekkere Westen !

Benieuwd naar al die lekkere verhalen, bestel het nieuwe magazine dan online (€ 2 verzendingskosten).
Of bekijk het hier online. 

Rubrieken

Facebook

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF