Lekker Eten en Drinken in West-Vlaanderen

Het Lekkere Westen

West-Vlaanderen is door de goden rijkelijk bedeeld. De Noordzee is befaamd om haar omvangrijke en gevarieerde visaanbod, de vruchtbare polders bekoren zowel groenten als runderen en in het zuiden van de provincie spot je zelfs wijnranken op de heuvels. Logisch dus dat de West-Vlamingen al sinds mensenheugenis houden van het goede leven. Het leidde tot een unieke biercultuur, eigenzinnige streekproducenten die koppig hun eigen koers varen en een resem getalenteerde chefs die dankbaar met al dat lekkers aan de slag gaan.

Westtoer selecteerde 151 chefs. Stuk voor stuk vaklui die, elk op hun manier, gepassioneerd werken met wat de streek hen schenkt. 100% West-Vlaams dus. Van gereputeerde sterrenchefs tot koks die enthousiast een bistro bestieren. Ze delen dezelfde liefde voor Het Lekkere Westen en al het lekkers dat er geteeld en gekweekt wordt. Dat leidt nu eens tot verfijnde sterrengastronomie en dan weer tot een eerlijke caféklassieker. Al net zo verschillend als onmisbaar.

En omdat deze culinaire ambassadeurs je als geen ander kunnen adviseren, delen ze in dit magazine hun favoriete streekadressen. Van Brugge en het Brugse Ommeland over de Kust en de Westhoek tot en met De Leiestreek. Inspiratie genoeg voor een lekker weekendje weg….

West-Vlaanderen is ook dé gastronomische topregio bij uitstek. Grote concentratie aan Michelinsterren, Bib Gourmands en restaurants met vermelding in GaultMillau. Hierbij een overzicht van de toprestaurants.   

Jongeren tot en met 30 jaar kunnen in West-Vlaanderen terecht bij maar liefst 17 Jong Keukengeweld-chefs.  Gastronomisch genieten aan een voordelige prijs en dit in oktober 2019 en maart 2020.  Ontdek het Jong Keukengeweld in het Lekkere Westen.      

Hoog tijd dus om ook uitgebreid te genieten van dat heerlijke Lekkere Westen !

Benieuwd naar al die lekkere verhalen, bestel het nieuwe magazine dan online (€ 2 verzendingskosten).


 

Rubrieken
Facebook