8Chef - Véronique Dewulf

'Ik werk graag met hondshaai'
Véronique Dewulf - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Ik sta achter duurzame Noordvisserij. Onze Noordzee biedt ons een gevarieerd aanbod van lekkere verse vis.  Waarom zou je dan in godsnaam, gamba's op het menu zetten ? Persoonlijk werk ik graag met hondshaai, rode poon,... dagelijks geleverd door Vanhauwaert uit Zeebrugge.  Tevens ben ik ook trots lid van de North Sea Chefs.
  • Wij werken veel met Oostduinkerkse Noordzeegarnalen. We hebben een goed contact met Bernard, een super aangename en beleerde paardenvisser die ons al veel geleerd heeft over de kaviaar van de Noordzee bijv. de windrichting speelt een belangrijke rol bij de garnalenvangst,.... 
  • Daarnaast West-Vlaams rood rund van Dierendonck. Een hype ? Neen ! een stielkennis, het vlees is top en eerlijk. Ik bereid het puur in de verse boerenboter op de plancha, puurder bestaan niet. Hendrik & Raymond .. ze zorgen zo goed voor mij.   Klanten die bij ons komen, gaan nadien soms naar Dierendonck om datzelfde lekkere stukje vlees dat ze in 8Chef gegeten hebben
Tips van de chef
  • Wandel eens door de Romeinse vlakte in het duingebied 'De Westhoek', gelegen tussen de Panne en Koksijde.  Dit is het grootste aaneengesloten duinengebied aan de Kust en wordt in de volksmond de Sahara genoemd.
  • De Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk, ook wel 'de kathedraal van het licht' genoemd is een verborgen pareltje qua architectuur
  • Drink nadien een 'peerdevisscher'-bier met een portie handgepelde garnalen in estaminet 'De Peerdevisscher'.

De uitbaters van onderstaande logies zijn uitermate gedreven en altijd supervriendelijk. Je wordt er ook altijd bediend door de uitbaters zelf.