Het Lekkere Westen

Lekker Eten en Drinken in West-Vlaanderen

Lekkerste agenda

Hieronder enkele suggesties uit de Lekkerste agenda 

Beaufort - 9 x Koken is Kunst - 30 maart tem 30 september - De Kust

Combineer een bezoek aan de kunsttriënnale Beaufort met een heerlijke lunch of diner. 9 Lekkere Westen-chefs aan de Kust lieten zich inspireren door de kunstwerken in hun kustgemeente.  Ontdek de 9 chefs en laat het je smaken.

Kookeet - 29 september tem 1 oktober - Brugge

Kookeet in Brugge is dé culinaire ontmoetingsplek voor fijnproevers, Bourgondiërs en gastronomen. Tijdens dit feest voor de smaakpapillen stellen de jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers zelf hun menu samen uit een rijke waaier aan delicieuze gerechten.  

Damme Culinair - 7 oktober - Damme

Op de vijftiende editie van het streekproductenfestival Damme Culinair kan je genieten van een unieke sfeer en proeven van verschillende streekproducten en het het beste wat een aantal Damse chefs kunnen bieden. In aanloop naar Damme Culinair wordt de eerste Damse Culinaire 14-daagse georganiseerd met tal van activiteiten in het teken van streekproducten en lekker eten. 

Just Beer - 3 & 4 november - Kortrijk

Just Beer is er voor pure genieters én echte bierliefhebbers. De bezoeker krijgt de kans om het betere Belgische brouwwerk en bieren van ver buiten onze landsgrenzen te ontdekken met degustaties van geselecteerde, kwalitatieve bieren.

Black Beerfest - 15 en 16 december - Ieper

De Bierorde van Vauban en Kaffee Bazaar organiseren voor de eerste keer het Blackbeerfest in Ieper, een internationaal bierfestival, volledig gewijd aan zwarte bieren. 33 brouwerijstanden, meer dan 200 verschillende bieren en tal van West-Vlaamse brouwers o.a De Feniks, Alvinne, De Meester, De Oude Maalderij en Pater Pitte. Alle info op www.blackbeerfest.com