Au Gourmand - Kurt Kuypers

'Lekkere vleesgerechten gebakken in hoeveboter'
Kurt Kuypers - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Ons restaurant is gekend om zijn malse en lekkere vleesgerechten.  Ons rundsvlees komt van kwekers in de omgeving : Blonde d'Aquitaine van Boezinge, Piemontees van Lo-Reninge en wit-blauw van Vlamertinge. Onze charcuterie komt van Glorius (Merkem). 
  • Zuivel halen we bij de buren van hoeve Zuid –Bellegoed
  • Elke week bereiden we onze eigen ambachtelijke paté met St. Bernardus bier uit Watou.
  • Proef bij ons van onze varkenswangen met St. Bernardus, onze diverse vleesgerechten gebakken in hoeveboter en uiteraard onze zelfbereide paté die je ook mee naar huis kan nemen (verpakt in handige potjes)
Tips van de chef
  • Ons restaurant is gelegen aan de rand van Ieper. Op 10 min stappen van de oude vestingen die toegankelijk zijn via de Rijselpoort. Je kan daar gemakkelijk een namiddagje wandelen tussen het groen.
  • Iedere avond om 20h stipt wordt aan de Menenpoort de Last Post geblazen en dit al sinds 1928.
  • Eén van de beste biercafés van België ligt in Ieper.  In Kaffee Bazaar heb je keuze uit meer dan 100 bieren
  • Wil je nog meer natuur dan ligt de Verdronken Weide op 5 min stappen van ons restaurant. Hier kan je veel unieke watervogels spotten al of niet vanuit de speciale kijkhutten. 
  • Tal van overnachtingsmogelijkheden in Ieper.  Enkele tips : hotel Ariane, B&B Hortensia, ...

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF