Lekker Eten en Drinken in West-Vlaanderen

Bierbeleving

Bierbeleving

West-Vlaanderen is de bierprovincie bij uitstek: Authentieke cafés, Lekkere Westen-chefs met een liefde voor streekbieren en streekproducten, talrijke brouwerijen, biermusea, tochten rond bierbeleving, ...

Bekijk de tips:

Tournée Locale

'Tournée Locale, bierbeleving in de Westhoek', hier vind je tal van activiteiten in het teken van bier terug in de Westhoek.  Santé

 

Brugs Biermuseum

Bruges Beer Experience

Een hedendaagse kijk op het bierverleden! In het Brugs Biermuseum ga je met een iPad op verkenning door de geschiedenis van het bier. Het is een echt familiegebeuren want kinderen volgen simultaan een spannende toer op kindermaat. 
(Foto ®JanD'Hondt)
 

Kom mee naar Bruges Beer Experience

Met een retro busje op biertocht

Met een retro VW-busje op biertocht

Een bierpassionata neemt een groep van 8 personen mee op bierexpeditie langs de Kust en het hinterland. Het VW-busje stopt aan lekkere bieradresjes waar je kan proeven en genieten van de biertjes, gerechten en de bijhorende verhalen. Op de tocht ontdek je tal van verborgen pareltjes.

 

Sluit je aan op een bierexpeditie langs de Kust.

Trappen en Tappen

Roodbruine bieren - Trappen en Tappen

De Vlaamse roodbruine bieren in de Leiestreek zijn de ideale drank om te verpozen tijdens een fietstocht. Fiets 'In het wiel van Omer', 'Rond de Rodenbachstad' of 'Paters en hertoginnen'.

 

Stap op de fiets en geniet van de roodbruine bieren.

hopmuseum

Hopmuseum - Centrum voor hop en bier

In het museum in Poperinge kom je alles te weten over hop, zowel vroeger als nu, en de verwerking van hop in bier. Het bestaande pand werd uitgebreid met een ruim bijgebouw waar workshops, bierdegustaties, tijdelijke tentoonstellingen en (kinder-)activiteiten plaatsvinden. Het Hopmuseum is het centrum voor hop en bier. Je kan er de Belgische Biercollectie ontdekken die al meer dan 1850 bieren telt.

 

Ontdek wat hop met bier te maken heeft.

100% Brugse Ommeland

100% Brugse Ommeland

In deze pocket vind je 10 fietsroutes met stops langs allerlei originele lokale adresjes in Het Brugse Ommeland. Naast leuke bistro's, cafeetjes en moet-je-zien-plekjes, kom je ook lekkere stops met hoeve- en streekproducten tegen. Het kwaliteitslabel 100% West-Vlaams is hierbij een uitstekende leidraad.

 

Combineer een leuke fietstocht met een culinaire ontdekking.

rondje westhoek

Rondje Westhoek

Wil je genieten van de Westhoek vanuit een authentiek Volkswagen busje met chauffeur? Dan moet je beslist een rondritje met Rondje Westhoek plannen. Bier, hop en brouwerijen. Volksspellen, musea of een mix tussen alle voorgaande? Dit in combinatie met lekker eten, laat Rondje Westhoek je op hun eigen manier het 'goede leven' van de Westhoek ontdekken.

 

Geniet van een Rondje Westhoek.

Sint-Arnoldusbier

Bij de patroonheilige van de brouwers

De legende gaat dat bij de bouw van de Sint-Pietersabdij van Oudenburg het bier werd uitgevonden nadat de Heilige Arnoldus besmet water omroerde tot bier met zijn bisschoppelijke staf. Logisch dus dat hij de patroonheilige van de brouwers werd. Om Sint-Arnoldus eer te bewijzen liet Oudenburg een stadsbier brouwen: het Sint-Arnoldusbier. Dit is een donkerbruin bier met mooie schuimkraag en een zoetige karamelsmaak. 

 

Proef zelf het bier in het Romeins Archeologisch Museum.

 

 

Video