Lekker Eten en Drinken in West-Vlaanderen

Bierbeleving

Bierbeleving

West-Vlaanderen is de bierprovincie bij uitstek: Authentieke cafés, Lekkere Westen-chefs met een liefde voor streekbieren en streekproducten, talrijke brouwerijen, biermusea, tochten rond bierbeleving, ...
 

Onze tips

10 Lekkere Westen-restaurants met bierpassie

In het Lekkere Westen gaan tal van chefs creatief aan de slag met lokale bieren in hun gerechten of bij hun gerechten.  We selecteerden alvast 10 restaurants met bierpassie.  

 

Tournée Locale

'Tournée Locale, bierbeleving in de Westhoek', hier vind je tal van activiteiten in het teken van bier terug in de Westhoek.  Santé

 

Bruges Beer Experience

Een hedendaagse kijk op het bierverleden! In het Brugs Biermuseum ga je met een iPad op verkenning door de geschiedenis van het bier. Het is een echt familiegebeuren want kinderen volgen simultaan een spannende toer op kindermaat. 
(Foto ®JanD'Hondt)

Kom mee naar Bruges Beer Experience

Roodbruine bieren - Trappen en Tappen

De Vlaamse roodbruine bieren in de Leiestreek zijn de ideale drank om te verpozen tijdens een fietstocht. Fiets 'In het wiel van Omer', 'Rond de Rodenbachstad' of 'Paters en hertoginnen'.

Stap op de fiets en geniet van de roodbruine bieren.

Hopmuseum - Centrum voor hop en bier

In het museum in Poperinge kom je alles te weten over hop, zowel vroeger als nu, en de verwerking van hop in bier. Het Hopmuseum is het centrum voor hop en bier. Je kan er de Belgische Biercollectie ontdekken die al meer dan 2000 bieren telt.

Ontdek wat hop met bier te maken heeft.

Rondje Westhoek

Wil je genieten van de Westhoek vanuit een authentiek Volkswagen busje met chauffeur? Dan moet je beslist een rondritje met Rondje Westhoek plannen. Bier, hop en brouwerijen. Volksspellen, musea of een mix tussen alle voorgaande? Dit in combinatie met lekker eten, laat Rondje Westhoek je op hun eigen manier het 'goede leven' van de Westhoek ontdekken.  Geniet van een Rondje Westhoek.

Bij de patroonheilige van de brouwers

De legende gaat dat bij de bouw van de Sint-Pietersabdij van Oudenburg het bier werd uitgevonden nadat de Heilige Arnoldus besmet water omroerde tot bier met zijn bisschoppelijke staf. Logisch dus dat hij de patroonheilige van de brouwers werd. Om Sint-Arnoldus eer te bewijzen liet Oudenburg een stadsbier brouwen: het Sint-Arnoldusbier. Proef zelf het bier in het Romeins Archeologisch Museum.

 

 

Video

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF