Bistro Mathilda - Luc Declerck

'Ik werk graag met garnalen (en producten) van onze kustvissers'
Luc Declerck - Chef van Het Lekkere Westen

  • Ik werk graag met garnalen van de kustvissers, in het bijzonder van de 0.82 De Nautilus of de 0.62 De Dini. Soms waag ik mezelf aan het garnalen kruien.  Dit schept een band met de zee en de producten van onze Noordzee.
  • In een gesprek met de vissers of vissersvrouwen aan de vistrap, leer je veel over onze Noordzee-rijkdom. We hebben dagelijks contact met hen en krijgen zo feedback wat te verkrijgen is.  We proberen op het bord te brengen wat de visser vangt, niet wat wij willen dat hij vangt.
  • Ik ben geboren in Ruddervoorde, we woonden tussen de landbouwers.  Als plattelandsjongen zijn de seizoenen me met de paplepel ingegeven
  • Een klassieker op onze kaart is onze tatjespap met garnalen van onze kustvissers en in ons menu à l'Ostendaise werken we uitsluitend met producten van de lokale visserij.
Tips van de chef
  • Ik fiets graag in de historische polders, het hinterland van Oostende.
  • Voor een kleine hap kan je terecht in Bistroom de Baron, hun spaghetti Baronaise is heerlijk.
  • Op zondagavond ga ik graag, na de service, een pint pakken in Lafayette als start van ons weekend.
  • logiestipsB&B Spoor 62, Ooit stoomde de legendarische Pullmann Express er voorbij. Vandaag vormt het voormalige station van het verstilde Moere het decor voor een boetiek- B&B waar rust, discrete luxe en een historisch patrimonium elkaar omarmen. Een andere aanrader om te overnachten is Huyze Elimonica in het hart van Oostende 

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF