Lekker Eten en Drinken in West-Vlaanderen

Brouwerijen

Brouwerijen

België is het bierland bij uitstek en West-Vlaanderen spant de schuimende kroon. Er is een enorm aanbod aan bieren, bierstijlen, aan kleine en minder kleine, bekende en minder bekende brouwerijen in Het Lekkere Westen. Hieronder alvast enkele inspirerende voorbeelden en onderaan vind je een lijst van de brouwerijen in West-Vlaanderen. Schol.

Op bierverkenning in Het Lekkere Westen.

Vlaamse roodbruine bieren

Samen met de lambiekbrouwers uit het Brusselse houden de Zuid-West-Vlaamse roodbruine bierbrouwers De Brabandere, Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe vast aan het rijpen in eikenhouten vaten, ook wel ‘foeders’ genoemd. De Vlaamse roodbruine bieren zijn bieren van gemengde gisting, met zure en lichte smaak. We spreken over gemengde gisting omdat het gaat over een mengeling van jong bier van hoge gisting met een bier van spontane gisting dat minimum 18 maanden in een foeder heeft gerijpt. Zo wordt een ‘blend’ gecreëerd.  Vertel mij alles over de roodbruine bieren

Bieren uit de Westhoek en hopteelt

De Westhoek is gekend voor zijn hop en bier. Hop is een belangrijk bestanddeel van bier en dit in combinatie met gepassioneerde brouwers brengt tal van lekkere Westhoekbieren die zowel in binnen-en buitenland geroemd worden. Zo werd de Westvleteren 12 al meermaals bekroond tot beste bier ter wereld.

 

Ga op zoek naar de vele brouwerijen in de Westhoek.

Kleine brouwerijen aan de Kust en foodpairing met Noordzeevis

Aan de Kust bekwamen diverse Lekkere Westen-chefs zich al lang in foodpairing met West-Vlaamse streekbieren. Sedert kort telt de Kust ook enkele kleine ambachtelijke brouwerijen met gepassioneerde brouwers.

 

Maak kennis met de ambachtelijke brouwerijen aan onze Kust

Ambachtelijke brouwerijen in het Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland grossiert in hobbybrouwers die de stap zetten naar een ambachtelijke brouwerij. Hun brouwsels vinden gemakkelijk hun weg naar de horeca en bierliefhebbers.

 

Laat je verleiden door de vele bieren van het Brugse Ommeland.

Breng een bezoek aan een Brugse brouwerij

In Brugge kan je dagelijks terecht voor rondleidingen in brouwerij De Halve Maan en brouwerij Bourgogne des Flandres. Ideaal om dit te combineren met een etentje bij een Lekkere Westen-chef of een bezoek aan een van de vele biercafés die Brugge rijk is.  

 

Waar vind ik die Brugse brouwerijen?

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF