Buiten Gewoon - Serge Smagge

'Wij werken met producten van onze buren'
Serge Smagge - Chef van Het Lekkere Westen

  • Witloof rechtstreeks van bij kweker De Visschere uit Koolskamp.  Aardbeien, salade, tomaten, ... alles is te verkrijgen bij de plaatselijke landbouwers want Ardooie is de groentengemeente bij uitstek.
  • Het lekkerste varkensvlees Duke of Berkshire halen we bij onze achterburen.
  • En we presenteren met trots de bieren van de lokale brouwers o.a. Koeketiene en Ferre bier van brouwerij Maenhout en de biertjes van de Ardooise Bier Butlers, dewelke ter nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog de Flanders Poppies hebben ontwikkeld. 
  • Bekegemse foie gras is ook een dankbaar product om mee te werken.
  • De ideale afsluiter van een lekkere maaltijd is een dampende koffie van het Ambachtelijk Koffiehuis.

Elke maand is er een nieuw maandmenu waarin steeds wordt gewerkt met streekproducten. Ook de 'à la carte'-gerechten en lunch zijn op basis van streekproducten. Ontdek het actuele menu op onze website.

Tips van de chef
  • Wandelen en fietsen in en om Provinciedomein 't Veld in Ardooie. Je vindt er een bewegwijzerde wandeling of je kan de bewegwijzerde Veldroute fietsen (36 km).
  • Breng eens een bezoek in groepsverband aaan de St. Maartenshoeve in Koolskamp.  Je verneemt er meer over de melkveehouderij, ecologie, voedselkilometers,.... 
  • Logiestip : Een heerlijke wellness overnachting in LYF in Lichtervelde. absolute aanrader!

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF