De Florentijnen - Daan Cornilly

'Bruggelingen of buitenlandse toeristen, ze willen streekproducten'
Daan Cornilly - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Heel wat van onze gasten, of het nu Bruggelingen of buitenlandse bezoekers zijn, zijn sterk geïnteresseerd in producten uit onze regio. Ze willen genieten van onze typische gerechten. Wij spelen graag in op die vraag van onze klanten omdat we ook heel veel waardering hebben voor die streekproducten.
  • Zeebrugse handgepelde garnalen zijn een ware delicatesse.  Verder ga ik ook graag aan de slag met diverse vissoorten uit de Noordzee.
  • Tijdens het seizoen staan er hoppescheuten uit de Westhoek op de kaart. 
  • En als de aardbeien op hun best zijn, haal ik ze bij boer Depestel in Moerkerke. 
  • Een toppertje op de kaart tijdens het aspergeseizoen is witte asperges/handgepelde garnalen/hoeve-eitje
Tips van de chef
  • Wandelen in de historische binnenstad van Brugge is oogstrelend en je kan dit combineren met een lunch in de Florentijnen.  
  • Het Historium is meer dan de moeite waard.  Je vindt er o.a. de geschiedenis terug van ons pand 'de Loge der Florentijnen
  • Voor een lekkere, huisgemaakte wafel moet je in Café au lait zijn.
  • Enkele logiestips : Boetiekhotel Van Cleef en Hotel Orangerie.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF