De Hooipiete - Wannes Vandenberghe

'Van heinde en ver komen ze paling eten'
Wannes Vandenberghe - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Mensen komen van heinde en ver om bij ons paling te eten. We zijn trots met de vermelding van beste paling in 't groen in de Michelin gids.  
  • We werken zoveel mogelijk met producten die we om de hoek kunnen halen.  sommige kruiden en  groenten kweken we zelf. Ook opa draagt zijn steentje bij met producten uit zijn eigen moestuin.
  • Overige groenten kopen we bij onze bio-boer in Reninge.  We zijn al jaren klant bij De Blauwe Spie, ze hebben een heel mooi en uitgebreid assortiment aan (vergeten) groenten.  
  • Elke maand kan u proeven van ons vernieuwd maandmenu met seizoensgebonden streekproducten.  
Tips van de chef

Ons restaurant bevindt zicht op de 'Fintele', de plaats waar Lo-vaart en de IJzer samenkomen.

  • Van hieruit kan je mooie wandelingen maken langs de oevers met mooie vergezichten over de 'broeken'. Hier overheerst echte rust en natuur. Een aanrader is 'Beverdijkpad', een wandeling van 8 km. 
  • Ontdek de IJzervallei met onze één van onze twee sloepen. Een echte aanrader om de streek eens vanop het water te verkennen.
  • Op zoek naar een uitvalsbasis om de streek te verkennen of om te overnachten na een diner.  Overnachten kan in onze eigen B&B

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF