De Roos - Steve D'hoedt

'Vis van bij ons'
Steve D'hoedt - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Ik verkies 'vis van bij ons'.   Ook de minder gekende (en dus meestal goedkopere vissoorten) serveren we als suggestie : Rode poon, mooie meid, pladijs,..  
  • De vis wordt dagvers geveild en via onze hoofdleverancier Chef's Secret worden ze nog dezelfde dag geleverd bij ons.  De mosselen en oesters worden geleverd door het team van familie Stevelinck van De mosselcentrale. Op deze mensen kunnen we 7 op 7 rekenen. 
  • Ons vispannetje werd in Het Laatste Nieuws bekroond met een 10 op 10 door sterrenchef Luc Bellings.  Sindsdien is dit onze 'signature dish'  
Tips van de chef
  • Westfront: Genieten op de ligweide of een beetje geschiedenis opsnuiven, … Alles kan. Westfront is de uitgelezen plaats om het verhaal van de onderwaterzetting te vertellen. Dat gebeurt in een hypermodern bezoekerscentrum pal onder het 2500m² grote terras van het monument, met een polyvalente binnencirkel en 3 tentoonstellingsvleugels. Het geheel krijgt, heel toepasselijk, de naam 'Westfront Nieuwpoort'. In een interactief computerspel kunt u de sluizen van 1914 bedienen, terwijl u uitkijkt over het sluizencomplex zoals het nu is. Dat alles en nog veel meer in een open, lichte constructie van waaruit u een weids uitzicht hebt over het slagveld van weleer.
  • De wandelpromenade die Nieuwpoort Stad en Nieuwpoort Bad op een sierlijke wijze met elkaar verbindt en start aan Westfront tot op het strand is zeker een aanrader.
  • Voor één of meerdere overnachtingen aan de Kust kan je terecht in B&B Ten Doele, dat uitgebaat wordt door de eigenaars van De Roos.  B&B Ten Doele ligt in Middelkerke en biedt gratis fietsen en een seizoensgebonden buitenzwembad. Deze bed & breakfast biedt een fitnesscentrum, een tuin en een terras. B&B Ten Doele serveert dagelijks een continentaal ontbijt. Bij de accommodatie kunt u gebruikmaken van een hot tub en een sauna. In de omgeving kunt u uitstekend fietsen. Brugge ligt op 29 km van B&B Ten Doele.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF