De Roos

De Roos - Steve D'hoedt

'Vis van bij ons'
Steve D'hoedt - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Ik verkies 'vis van bij ons'.   Ook de minder gekende (en dus meestal goedkopere vissoorten) serveren we als suggestie : Rode poon, mooie meid, heilbot,..  
  • De vis wordt dagvers geveild en via onze hoofdleverancier De Nieuwpoortse Vistrap worden ze nog dezelfde dag geleverd bij ons, samen met alle andere vissoorten en mosselen.
  • Op het team van de Nieuwpoortse vistrap, onder leiding van Serge Moetwil, kunnen we 7 op 7 rekenen.
  • Ook particulieren kunnen daar, elke voormiddag van 10 tot 13 uur,  hun vis kopen 'aan de poorte’. Topkwaliteit en uitstekende service.
  • Ons vispannetje werd in Het Laatste Nieuws bekroond met een 10 op 10 door sterrenchef Luc Bellings.  Sindsdien is dit onze 'signature dish'  
Westfront
Tips van de chef
  • Westfront: Genieten op de ligweide of een beetje geschiedenis opsnuiven, … Alles kan. Westfront is de uitgelezen plaats om het verhaal van de onderwaterzetting te vertellen. Dat gebeurt in een hypermodern bezoekerscentrum pal onder het 2500m² grote terras van het monument, met een polyvalente binnencirkel en 3 tentoonstellingsvleugels. Het geheel krijgt, heel toepasselijk, de naam 'Westfront Nieuwpoort'. In een interactief computerspel kunt u de sluizen van 1914 bedienen, terwijl u uitkijkt over het sluizencomplex zoals het nu is. Dat alles en nog veel meer in een open, lichte constructie van waaruit u een weids uitzicht hebt over het slagveld van weleer.
  • De wandelpromenade die Nieuwpoort Stad en Nieuwpoort Bad op een sierlijke wijze met elkaar verbindt en start aan Westfront tot op het strand is zeker een aanrader.
  • ’s Avonds kan je genieten van een streekbiertje in The Newport Times. Het is een theatercafé waar kleinschalige optredens worden gegeven en waar vooral streekbieren worden geschonken.
  • Er zijn veel logies in Nieuwpoort ... toch springt Uit Gaan Slapen in Nieuwpoort-stad er uit ! Door het speciale concept verblijf je in een oase van rust en comfort