De Zuidkant - Patrick Van Hoorn

'Ik ben trots dat ik kan meewerken aan duurzame visserij'
Patrick Van Hoorn - Chef van Het Lekkere Westen
 

We zijn een sterrenzaak met slechts 2 personeelsleden. Wij zijn er trots op dat het ook lukt zonder een groot keukenteam.

  • Als lid van de North Sea Chefs werk in enkel met vis uit de Noordzee en Oosterschelde.  Ik ben trots dat ik op die manier mijn steentje kan bijdragen aan de duurzame visserij.   
  • Verder haal ik mijn kruiden in de kruidentuin Anja Demaecker, groentenscheutjes komen van Tiny Greens (from farm to chef). 
  • Ik werk ook graag met aardbeien uit Moerkerke. 
Tips van de chef
  • Mensen die naar hier komen, vinden Damme een pareltje en dat is het ook. Neem eens de tijd om hier rond te wandelen en te fietsen en alles te bekijken. De Damse Vaart bestaat al meer dan 200 jaar.  
  • Liefhebbers van wilde kruiden vinden in de Damse polders zeker hun gading.  Je vindt er o.a. zuring, klaverbloem, wilde roquette, daslook, vogelmuur,...  
  • Voor een kleine hap kan je terecht in bistrobar Mout

Enkele suggesties om te logeren:

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF