Den Amand - An Vissers

'Wij promoten onze streekspecialiteiten'
An Vissers - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Ik ben fan van de koekjes van Oud Huis Deman. Zij vervaardigen al 130 jaar traditionele kletskoppen en Brugse beschuiten. 
  • Noordzeevis en meer bijzonder grietfilet is één van mijn favoriete streekproducten. Dit in combinatie met seizoensgebonden groenten, meer moet dat niet zijn.   
  • Ons huisaperitief maken we met vlierbloesemsiroop van De Kruiderie.
  • Proef eens van onze Brapas (Brugse hapjes) die op en top Brugs zijn. Dit Brugs hapjesbordje bestaat uit hartige streekgebonden specialiteiten zoals Brugse beschuit, kletskop, Brugse kazen, Damse paté,... Of ga voor de visvariatie van Den Amand, filet van Noordzeevis gestoomd in dimsum mandjes
  • Maandelijks hebben we een suggestiebier dat ons wordt voorgesteld door de Brugse Autonome Bierproevers. Hierdoor kunnen ons gasten minder gekende, maar lekkere bieren degusteren. 
Tips van de chef
  • Ik ben een absolute fan van het prieeltje in het Astridpark, of den botanieken hof zoals Bruggelingen plegen te zeggen. Wij zijn er getrouwd, onze kinderen deden er hun communie en we hebben er al ettelijke picknicks georganiseerd. Een plek met alleen maar mooie herinneringen dus.
  • Om mijn conditie op peil te houden is lopen in het Veltembos ideaal.
  • Op mijn vrije dag ga ik graag iets drinken op het terras van Nomad. Je kan er ook terecht voor een kleine hap.
  • Brugge heeft vele troeven en voor een verblijf kan je terecht in tal van uitstekende B&B's en een resem mooie hotels.  Enkele aanraders :

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF