Floris - Floris Panckoucke

'Ik ben een kind van de Vlaamse Polders'
Floris Panckoucke - Chef van Het Lekkere Westen

Mijn roots liggen in de Vlaamse polders en ik werk graag met lokale topproducten van West-Vlaamse landbouwers en Noordzeevissers

  • schelvis, coquile en makreel uit de Noordzee zijn heerlijke producten om mee te werken.
  • Tijdens het seizoen asperges uit Vlaamse bodem.
  • en uiteraard zuivel van bij de boer.
Tips van de chef
  • Ik kom tot rust in het Tillegembos in Sint-Andries.
  • Bistro Nieuwege in Varsenare is een authentieke bistro/kroeg met een zalige bierkaart
  • Een aperitiefje bij Groot Vlaenderen is altijd gezellig. Mijn vrouw gaat voor de experimentele cocktails, ik blijft trouw aan mijn geliefde gin-tonic
  • Qua logies kan ik Huyze Fox aanraden, een exclusieve B&B.

Floris is één van de Jong Keukengeweld-chefs. In oktober en maart kunnen jongeren genieten van Jong Keukengeweld.  Ben je tussen 18 en 30 jaar oud ? Reserveer dan snel je tafeltje en geniet van een gastronomisch menu aan een vriendenprijs