Guillaume - Wim Vansteelant

'Veel respect voor landbouwers die zich dagelijks inzetten voor kwalitatieve producten met smaak'
Wim Vansteelant - Chef van Het Lekkere Westen
 

Ik ben afkomstig uit Ieper, woonde tussen tal van landbouwers en leerde als kind koeien melken, aardappelen planten, tarwe rooien… Aangezien er thuis steeds met artisanale producten gekookt werd, kreeg ik enorm interesse om kok te worden. Ik heb nog steeds zeer veel respect voor de landbouwers die zich dagelijks in weer en wind inzetten voor kwalitatieve producten met smaak.   

Tegenwoordig kan ik verschillende lokale Brugse producenten enorm appreciëren, omwille van hun passie voor smaak.

 • Zo hou ik van de bieren van het Brugs Bierinstituut, gezien het artisanale karakter, de persoonlijkheid van de brouwer Eli Noë, die nauw aansluit bij mijn filosofie, namelijk Vlaamse klassiekers in een nieuw jasje. Ondertussen hebben Eli en ik al vele foodpairings samen uitgevoerd. Door deze samenwerking leerde ik de diversiteit van bieren beter kennen en heeft dat mijn keuken verder verrijkt. 
 • Terroir is steeds belangrijk bij het samenstellen van mijn menu’s en gerechten zoals Zeebrugse garnalen, hoppescheuten uit Poperinge, ....
Tips van de chef
 • Brugs Beertje is een zeer gezellig streekbierencafé.   
 • L’Estaminet, place to be voor Bruggelingen, zeker in de vroege uurtjes. Dan kan er al eens gedanst worden.  
 • Groot Vlaenderen, de enige echte aperobar in Brugge, waar de cocktails met zorg bereid worden.
 • Vino Vino is een echte klassieke bruine kroeg. Ik ga er graag voor een lekker glas wijn of een biertje. Je kan er heerlijke, originele tapas nuttigen.
 • Een bezoekje aan een cafe of restaurant kan je combineren met een overnachting in
  • Hotel Prinsenhof. Dit hotel  kreeg al verschillende internationale erkenningen en ligt vlakbij ons restaurant.   
  • Inn us Hus is een luxe B&B, vlakbij Guillaume, waar je echt verwend wordt en Katrien is een zeer warme gastvrouw.  Zij verdiept zich ook al jaren in het bewerken van stoffen, couture en patroontekenen.   

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF