Jonkman - Filip Claeys

'De liefde voor kraakverse vis is me met de paplepel meegegeven'
Filip Claeys - Chef van Het Lekkere Westen
 

Ik ben een van de oprichters van North Sea Chefs. Wij zijn een team enthousiaste ambassadeurs die duurzame vis, onbekende vissoorten en bijvangst promoten. We moedigen zowel chefs, hobbykoks als consumenten aan om aan de slag te gaan met die minder bekende, duurzame vissoorten uit onze eigen Noordzee. Wij werken dus uiteraard alleen maar met vis uit onze Noordzee, gevangen door Belgische vissers. Ik ben de kleinzoon van een visser en de zoon van een voormalige sterrenchef, dus ik heb de liefde voor kraakverse vis met de paplepel meegekregen. 

Ook onze andere producten halen we zo veel mogelijk uit de regio :

  • Ik werk graag met rundsvlees.  Hiervoor gebruik ik enkel Holsteinrund van Bart Lonneville uit Vivenkapelle 
  • De zuivelproducten die we gebruiken in het restaurant komen van de lokale boerderij 't Schottenhof in Dudzele.
  • Proef eens van onze Panna Montana, een tartaar van Noordzeekrab met een spaghetti van courgette, smaken van koffie en verse room gecombineerd en afgewerkt met een soepje van zwemkrab.
  •  De Crèpe Normande, een klassiek bereide pannenkoek met appeltjes, Calvados en vanille-ijs is een ode aan mijn vader, Bob Claeys.
Tips van de chef
  • Stichting ijsberg in Damme, een platform voor kunst-en cultuurbeleving.
  • Ik fiets geregeld de Goezeput tour, een fietsroute van 48 km doorheen de Vlaamse polders.  Mijn record is momenteel 1 uur en 4 minuten.
  • Logeren kan in B&B Charming in Brugge. Een B&B met een buitenzwembad, sauna, tuin met terras en op 15 minuten wandelen van de Grote Markt.
  • Voor een kleine hap kan je terecht in gasthof Siphon in Damme, zeker in het wildseizoen of in 't Nieuw Walnutje op het Walplein in Brugge.   

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF