De Kruidenmolen - Stijn Bauwens

'Koop rechtstreeks bij de boer'
Stijn Bauwens - Chef van Het Lekkere Westen
 

Ik hou van streekproducten en ik heb echt respect voor zowel de producten als de producenten. Dat heb ik ook gezien bij mijn leermeesters, Geert Van Hecke in De Karmeliet en Attilio Basso in L'Ecailler du Palais Royal.

Daar raakte ik besmet met de liefde voor traditionele, klassieke smaken.

  • Precies daarom halen wij onze geitenmelk en geitenkaas bij ’t Reigershof, een biologische geitenboerderij luttele meters hier vandaag.  
  • Aardbeien, asperges, peterselie en vlees van Mangalicavarkens vinden we dan weer in Hof Ter Meulen in Vlissegem, om de hoek dus.
  • Mijn bio tomaten komen van Philip Vermeulen uit Ruddervoorde.
  • Mijn aardappelen en uien haal ik in onze straat nl. bij Patrick Brusselle, Dorpsstraat 111, Klemskerke.
  • Proef eens van onze huisgemaakte paté (Mangalicavarken van Hof ter Meulen, kippenlevertjes en eendenlever)
Tips van de chef

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF