Le Homard et la Moule - Donald Deschagt

'Mijn passie voor zeegroenten, wieren en algen groeit nog elke dag'
Donald Deschagt - Seaweedchef van Het Lekkere Westen

Mijn liefde voor zeegroenten, wieren en algen, en al het andere moois wat de Noordzee ons te bieden heeft, is jaren geleden begonnen en de passie groeit nog elke dag. De zee, de golfbrekers en de duinen zijn immers mijn achtertuin. En zeg nu zelf, welke tuin is mooier dan deze ?
Wekelijks wandel ik gelaarsd het water tegemoet, knip wieren en algen, pluk kruiden in de Bredense duinen, bloemen en bloesems, wilde rucola, duindoornbessen,.. die ik dan heel subtiel verwerk in onze gerechten.
We gooien het bord niet vol met zeewier en andere rariteiten. Nee, wij maken het enkel kleurrijker met deze gezonde kruiden, bloemen en algen en vervangen gekende ingrediënten door deze smaakbommetjes vol jodium, mineralen en calcium. Zeewier wordt bij ons gebruikt als zoutvervanger in onze boter op tafel, als bindmiddel in ons dagelijks huisgebakken brood met venkelzaad, als smaakmaker in onze praline of kokosrotsjes bij de koffie. Kortom, de helft van de tijd merkt u het misschien niet eens dat er zeewier in uw gerecht zat, en dat is nu ook onze missie : de wondere wereld van wieren, algen en duinenkruiden toegankelijk maken voor iedereen, klein of groot, jong of oud.
In ons restaurant kan je op een losse, ongedwongen manier genieten van (vergeten) Noordzeevis, bio groenten en fruit, geitenkaas van de boer uit de streek. Ontdek onze wisselende kaart op onze website

Wij zijn uiteraard ook zeer trots op ons kookboek Zeegroenten, uitgebracht door Standaard Uitgeverij, het eerste zeewierkookboek in België. Het is boek met prachtige foto’s, leuke en lekkere recepten met zeewier en zeegroenten en veel interessante weetjes. 

Tips van de chef
  • De grootste troef van Bredene zijn onze ongerepte duinen, waar je prachtige wandelingen kan maken en zo ook duinenkruiden ontdekt en ander moois. Dit kan intensief beleefd worden samen met mij, Seaweedchef, tijdens een zeewier-en kruidenwandeling (in samenwerking met Twins en de gemeente Bredene) 
  • Twins is een prachtige watersport en strandclub.
  • Logiestip ! Wij raden onze klanten Breeduyn Village aan, een nieuw vakantiepark (Roompot) met splinternieuwe luxe bungalows, op slechts 5 minuten van de zee

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF