L'Envie - David Grosdent

'Wij vertrekken steeds van lokale topproducten'
David Grosdent - Chef van Het Lekkere Westen

Lokale seizoensproducten inspireren onze menu's.

  • Zo komen onze kazen bijvoorbeeld steevast van biogeitenboerderij De Volle Maan. We vertrekken steeds van lokale topproducten.
  • Ik hou ook van steenbolk. Dit is een minder gekende Noordzeevis en doet een beetje denken aan kabeljauw, maar is veel lekkerder. Ik bak de filet kort in de pan en serveer hem met eekhorentjesbrood, wulken en een variatie van jonge prei en spitskool.
  • Proef eens bij ons van onze 'gebakken langoustine / varkenspoot / radijs / lardo di colonnata / hazelnoot'.
Tips van de chef
  • Sint-Denijs en omstreken is een waar wandelparadijs. Trek er eens op uit en verdwaal langs de charmante boerenwegels.
  • Na de service gaan we wel eens naar La bodeguita del medio in Kortrijk, een Cubaanse bar met alles erop en eraan. De muren zijn bezaaid met zwart-witfoto’s en door de luidsprekers galmen Caraïbische tunes. 

David is één van de Jong Keukengeweld-chefs. In oktober en maart kunnen jongeren genieten van Jong Keukengeweld.  Ben je tussen 18 en 30 jaar oud ? Reserveer dan snel je tafeltje en geniet van een gastronomisch menu aan een vriendenprijs.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF