Lettenburg - Jurgen Carron

'Best of the beef'
Jurgen Carron - Chef van Het Lekkere Westen
 

 • Gezien mijn afkomst (landbouwerszoon) en opleiding (slager/traiteur) werk ik het liefst met mensen uit de regio, die ik ken en waarvan ik weet dat zij kwaliteit hoog in het vaandel dragen
 • Ik wil mijn passie voor kwaliteitsrundvlees delen met de klanten. Er wordt enkel gewerkt met rundsvlees van de hoogste kwaliteit dat rechtstreeks bij verschillende lokale producenten wordt aangekocht o.a. bij Kristof Maes uit Woumen (kwaliteitsvol Belgisch wit-blauw) en bij Patrick en Arnold Verhaeghe in Veurne (100% Angus runderen). Bij aankomst been ik zelf de karkassen uit. Het grote voordeel daarvan is dat ik zelf het vlees van de achterkwartieren kan laten rijpen.
 • Echte Diksmuidse boter en ijsproducten haal ik bij Den IJsbol, een hoevebedrijf in Diksmuide waar men alles bereidt met melk van eigen koeien.  
 • Vers fruit wordt dagelijks aangeleverd door het Groentenhof in Diksmuide (Esenweg 1).  
 • Tijdens het seizoen haal ik de asperges bij Bart Popelier in Klerken, verse asperges van topkwaliteit en vlakbij de deur. 
 • Het is nogal evident dat wij als vleesrestaurant verschillende kwaliteitsmenu's aanbieden voor de échte vleeseter. Onze slogan is dan ook Best of the beef
  Proef eens van ons menu Carnivoor of laat je leiden door de suggestie van de Chef en kies voor 'Brokke van de koe', intussen een échte klassieker geworden.
 • Daarnaast bieden we als vleesrestaurant op onze entrecotekaart maar liefst 10 verschillende kwaliteitsrassen aan.
Tips van de chef
 • De uitgestrekte polderlandschappen in de regio zijn eigenlijk één grote bezienswaardigheid waar je als natuurliefhebber, wandelaar, fietser en zelfs motorrijder altijd aan je trekken komt.
 • Lampernisse, Sint-Jacobskapelle en Stuivekenskerke zijn uitverkozen tot charmante dorpen en zijn zeker een bezoekje waard. Er zijn  daar trouwens nog een paar horecazaken waar je als wandelaar of fietser de nodige 'vitamientjes' kan opdoen om verder te trekken.
 • Verder grossiert Diksmuide en omstreken in bezienswaardigheden rond WO I o.a. Museum aan de IJzer, Dodengang, Duitse militaire begraafplaats Vladslo, ...
 • Mijn persoonlijk plekje waar ik graag naartoe trek als het mij eens allemaal teveel wordt, zijn de komgronden van Lampernisse. Eén van de weinig resterende uitgestrekte natuurgebieden waar een mens kan genieten van de natuur en eventjes de sleur van de dag kan vergeten.
 • Qua logies biedt Het Paxhotel comfort en bevindt zich pal in het centrum van Diksmuide. Kinderen zullen dan weer hun hart ophalen in de vakantiehoeve Blauwhof.  Kleinschalig maar gezellig logeren kan bij Johan en Mieke van vakantiewoning Ter Smuide.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF