M Bistro - Mattias Maertens

'Wij gaan voor regionale kazen'
Mattias Maertens - Chef van Het Lekkere Westen 

  • Qua zuivel werken wij nauw samen met hoeve 't Vogelsteen uit Booitshoeke. Wekelijks komen ze langs met een zalige hoeveboter met fleur de sel, de beste zure room en heerlijke yoghurt. Samen met kaashandel Coopman uit Diksmuide selecteren wij regionale kazen. Hierbij blijven we doelbewust binnen een straal van 100 km o.a. kazen van het Dischhof uit Keiem, geitenkaas van 't Reigershof, Baliehof (hun prachtige 5 jaar gerijpte boerenkaas), Beauvoordse Walhoeve, ...
  • Topvers gebrande koffie halen we bij de familie Lams. Hij heeft een ambachtelijke branderij in Oostende, Aroma koffie.
  • Onze kruiden halen we bij Monde des Mille Couleurs.
  • Duifjes halen we vlak over de grens in Steenvoorde. Flandre Pigoneaux levert ons telkens opnieuw prachtige jonge duifjes, super zacht en steeds topvers.
  • Voor eendenlever gaan we te rade bij Filip Calemeyn uit Bekegem. Maar ook de eendenfilets of gekonfijte maagjes gebruiken wij graag.
  • Op onze bierkaart brouwers uit de streek o.a. Brouwerij Verstraete uit Diksmuide, de Dolle brouwers uit Esen, De Struise Brouwers uit Vleteren, St. Bernardus uit Watou, ...
  • Maar als belangrijkste streekproduct hebben we in Nieuwpoort natuurlijk alles uit de zee. Steevast werken wij met Noordzeevis, met misschien wel een voorkeur voor platvissen als pladijs, tong, griet,... Maar als absolute favoriet, zijn we steeds op zoek naar lekkere langoustines. Met onze visboer hebben we dan ook de afspraak dat hij me steeds laat weten wanneer er langoustines gevangen aan 'de kreeftenput' aan land komen. Deze zandbank vlak voor Zeebrugge levert steeds zeer smaakvolle langoustines.
Tips van de chef
  • De IJzermonding levert prachtige natuur, het staketsel in Nieuwpoort laat je uitwaaien. Ideaal om je hoofd even vrij te maken.
  • Logeren kan in de prachtige B&B Uit gaan Slapen of bij Baenk logeer je boven een vintageshop.  Daarnaast zijn B&B Jeanne en charmehotel Martinique toppertjes waar wij goede contacten mee hebben.
  • Voor een kleine hap kan je terecht in de Chagall.  Hij werkt samen met lokale leveranciers als slagerij Dierendonck, vishandel Mare Nostrum en het ambachtelijk ijs komt van St. Catherine

Mattias is één van de Jong Keukengeweld-chefs. In oktober en maart kunnen jongeren genieten van Jong Keukengeweld.  Ben je tussen 18 en 30 jaar oud ? Reserveer dan snel je tafeltje en geniet van een gastronomisch menu aan een vriendenprijs.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF