Mange Tout - Peter Moyaert

'Mijn streekproduct bevindt zich vlakbij in de Noordzee'
Peter Moyaert - Chef Het Lekkere Westen
 

  • Mijn streekproduct bevindt zich vlakbij ons restaurant nl. De Noordzee. Net zoals in een moestuin kan je alles gebruiken uit de Noordzee gaande van vis - kuit tot zeesla. Dus niet enkel garnalen en vistongen zitten er in de zee, er is een ongelooflijke diversiteit  van smaken en structuren, maar helaas te weinig gekend.
  • Ik kies dus resoluut voor Noordzeevis.  Op onze kaart geen tonijn, kreeft, zalm of gekweekte zeedieren.  Tonijn is perfect te vervangen door horsmakreel en gebruik in plaats van Canadese zalm eens zeewolf, je zal nooit nog zalm gebruiken.
  • Ik kies voor ambachtelijk geteeld vlees van polderdieren uit Diksmuide.
  • Mijn zuivel komt van polderboerderij 't Vogelsteen.
  • Proef eens van onze Noordzeekrab met garnalen, pasta en tomaat
Tips van de chef
  • De attractie van Oostende is wandelen op de Zeedijk en de Visserskaai, eenvoudig maar toch zo ontspannend.
  • Voor een kleine hap kan je terecht in De Plekk op de groentenmarkt.

Logeren kan in 

  • Bero, pal in het centrum en met zwembad
  • Andromeda, met zicht op zee en schitterend ontbijt

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF