Manoir Ogygia - Kris Pollentier

'Biobier van De Plukker'
Kris Pollentier - Chef van Het Lekkere Westen
 

Van opleiding ben ik patissier en ik heb dit beroep jaren uitgeoefend. Met evenveel passie heb ik mij bijgeschoold tot kok, ondertussen mijn meer dan voltijdse bezigheid. Smaken vind ik heel belangrijk en die moet je met durf en kunde combineren. Daarbij maak ik zoveel mogelijk gebruik van streekproducten. Die krijgen een gepaste plaats in mijn gerechten. Het afwerken gebeurt volgens marktaanbod en met de spirit van de dag.  Enkele van de producenten/producten waar ik graag mee werk zijn :

  • Dries Delanote, van Le Monde des Mille Couleurs inspireert me met zijn speciale groenten, kruiden en eetbare bloemen. Ik kook volgens het seizoen met respect voor de natuur.
  • De ambachtelijk gebrouwen biobieren van Brouwerij De Plukker
  • en tijdens het seizoen mogen Poperingse hoppescheuten uiteraard niet ontbreken op de menukaart, een delicatesse die Poperinge culinair op de kaart zet.
Tips van de chef
  • Onze eigen fietsroute 'Manoir Ogygia' toont je de mooiste plekjes.  Je fietst tussen de hopperanken en onderweg passeer langs de abdij van Sint Sixtus waar je In de Vrede kan proeven van een Westvleteren trappist, meermaals verkozen tot beste bier ter wereld.  Verder op de route passeer je ook door het charmante dorp Watou waar jaarlijks het Kunstenfestival plaatsvindt.   
  • Wil je een kleine hap eten dan kan je terecht in Bar Bernard met zicht op de hoppevelden.
  • In ons charmehotel Manoir Ogygia, gelegen in een kasteelpark, kan je tot rust komen met een massage, een relaxmoment in de verwenruimte met sauna, jacuzzi, infraroodtunnel, enz. Geniet van een romantisch diner in het 19de eeuws kasteeltje naast het hotel. Een bob heb je niet nodig want je kan er heerlijk overnachten in een romantische luxekamer.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF