Mortierken - Paul Deuss

'Rog is een zeer dankbaar product om mee te werken'
Paul Deuss - Chef van Het Lekkere Westen
 

Het Mortierken bestaat als sinds 1748 en sinds 2001 staat Paul Deuss achter het fornuis.  Paul houdt van pure, klassieke smaken en opteert voor seizoensgebonden producten.    

Enkele van mijn lievelingsproducten zijn

  • Speltbier, gebrouwen met spelt in het Groot Hof Mariemont in Zuienkerke.
  • Artisanaal roomijs van de Zwarte Koe in Assebroek.  Twee lieve mensen die achter hun product staan en een ruime keuze aanbieden
  • Enkel vis uit de Noordzee en de rog is een dankbaar product om mee te werken. Ik haal mijn vis bij Hans Fish in Zeebrugge.  Proef eens van onze roggevleugel, gebakken in goede boter, met kappertjes en polderaardappel.  
  • Fazant is één van mijn lievelingsproducten. Ik haal ze vanaf 15 oktober bij  Wildhandel Derycke uit Brugge. 
Tips van de chef
  • De Meetkerkse Moeren is een prachtig natuurgebied van 488 hectare. Oorspronkelijk een veenmoeras, nu vermaard voor zijn afwisselend landschap van open water, natte hooilanden, reliëfrijke weilanden en akkers doorweven met sloten. Goed voor meer dan 30 soorten broedvogels en dus absoluut een bezoekje waard.
  • Sinds augustus 2014 hebben we een nieuwe Poldermolen van de Moeren met molenhuis, Een bouwkundig erfgoed. Het is een water-windmolen, een van de twee die overgebleven is in Vlaanderen. De originele molen werd gebouwd in 1622. Vanaf ons terras is deze te bewonderen.

Als je een overnachting zoekt, kan je terecht bij onderstaande mensen, die wij persoonlijk kennen, en die jullie hartelijk zullen ontvangen en wegwijs maken in onze regio :

  • Hotel Butler : charmant, familiaal en landelijk gelegen.  Dichtbij Blankenberge en Brugge.  Je kan er ook fietsen of vespa's huren om de regio te verkennen.
  • 't Mirakel : Een rustig gelegen B&B in hartje Meetkerke. 
  • 't Dorp : 8 viersterren vakantiehuizen, een oase van rust tussen Brugge en de Kust

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF