Oh Restaurant - Ivan Puystiens

'Geïnspireerd door mijn roots'
Ivan Puystiens - Chef van Het Lekkere Westen
 

Ik ben opgegroeid in Nieuwpoort en als kind ging ik, samen met mijn grootvader, bij laag tij mosselen plukken op de golfbreker. Thuis maakten we ze klaar met wat biologische, zelfgekweekte selder, sjalotjes en peterselie. En de volgende dag gingen we garnalen vangen. Grootvader met een groot sleepnet, ik met mijn klein duwnetje. Aardappelen planten, krieken en braambessen plukken, kippen kweken ..., ik deed het allemaal. Mijn keuken is geïnspireerd door mijn roots, mijn verleden, mijn jeugd. En die roots zorgen er voor dat het product vandaag centraal staat in mijn keuken, los van zijn status, marktprijs of trends. Enkel de smaak primeert.

Dus kiezen wij voor lokale telers die producten van ons terroir leveren:

Tips van de chef
  • Ga eens langs in estaminet De Peerdevisscher in Oostduinkerke en bezoek het nabijgelegen Navigo-Nationaal Visserijmuseum.   
  • Café Den Zoeten Inval (Nieuwpoortsesteenweg 183) is een ouderwets volkscafé in de beste traditie. 
  • Wie zijn ogen de kost wil geven moet in het Krekelhof zijn, een rariteitenkabinet dat zijn gelijke niet kent.

Op zoek naar een logies?

  • Evergreen B&B is een charmante cottagevilla in Koksijde, vlakbij zowel het strand als de winkelstraten.
  • Villa Elsa bevindt zich in Oostduinkerke. Dit karaktervolle rijhuisje werd onlangs gerenoveerd en omgebouwd tot gastenverblijf
  • Villa Select en Hotel Escale in De Panne zijn architecturale pareltjes met karakter en zicht op zee.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF