O Point - Olivier Dardenne

'Verse scheutjes en bladgroenten, gekweekt in volle grond op biologische wijze'
Olivier Dardenne - Chef van Het Lekkere Westen


  • Lekkere aardbeien halen we in Oostkamp bij Kris en Joke Deguffroy. 
  • Onze artisanaal gebrande koffie komt uit Oostende,  Aroma-koffie staat voor “één merk - één smaak”. Voor een 100% arabica mélange van topkwaliteit koffie door ons uitgekozen en gemengd en vers gebrand.  
  • Ons brood halen we bij Bakkerij De Knock. Een absolute topper in zijn vak en 100% ambachtelijk. Het brood bakken gebeurt nog steeds in een gemetste oven met tegelvloer die verwarmd wordt met hout.
  • Bij hoeve-ijs Z uit Zedelgem kunnen we terecht voor heerlijk artisanaal ijs en sorbet
  • Voor verse scheutjes en bladgroenten werken we met E-grown uit Zuienkerke.  Gekweekt in volle grond op biologische wijze, een totaalproject voor een betere toekomst.
Tips van de chef
  • Zonder twijfel een pareltje in Loppem is het kasteel met zijn bos. Even de gedachten verzetten om een eindje te gaan lopen, een rustige wandeling of met de kinderen naar het nabij gelegen doolhof zijn een super beleving. Het is het enige kasteel in België waarvan de architectuur en het interieur in de oorspronkelijke staat behouden zijn.  
  • Het doolhof is sinds 1873 aangeplant en bestaat uit rode en groene haagbeuk. Hij is ontworpen door de jeugdige Albert en Ernst van Caloen. Men kan er hopeloos in verloren lopen.
  • Kijkboerderij Pierlapont is een bijzondere boerderij middenin het Brugse Ommeland. Op deze actieve boerderij valt heel wat te beleven. Families komen hier een weekendje relaxen, klassen helpen boer Willy de neerhofdieren voederen. Stoere rakkers gaan met pony Mira op stap en kleine kleutertjes zien voor het eerst hoe een kalfje geboren wordt, dit is dan ook leuk en leerrijk.
  • Voor een kleine hap je terecht in Gasthof Heidelberg in Loppen.  Opende in de jaren '70 en is ondertussen uitgegroeid tot een unieke en geliefde ontmoetingsplaats  

In de regio vind je prachtige logiesadressen, van ecologisch en bio B&B tot meer klassieke slaapgelegenheden, enkele leuke adresjes zijn onder andere:

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF