Oud Walle - Frederik Desmet

'Gloriusvarken in mijn menu Smaken en Kleuren'
Frederik Desmet - Chef van Het Lekkere Westen

  • Herlinde Lafaut van Gloriusvarken leerde ik kennen toen ze bij ons kwam lunchen. Ze kwam meteen zeer gedreven en vakbekwaam over en promootte vurig het Glorius-varkensvlees. In het kader van Café Paté, een geregeld terugkerend evenement met bevriende Kortrijkse Chefs gebruikte ik haar varkensvlees om paté te maken. Herlinde kwam me ook aanmoedigen op die wedstrijd/proeverij, die doorging op beurs Chef in Kortrijk Xpo. Een derde stek was het resultaat. Het Gloriuis vakensvlees gebruik ik geregeld in mijn menu Smaken en kleuren, dit in samenwerking met slager Frank Devos van Moorsele, die Glorius permanent in zijn winkel verkoopt.
  • We werken al jaren goed samen met 't Gaverhof uit Wevelgem. De familie Hanssens voorziet ons van verse hoeveboter, gezouten en ongezouten en yoghurt. 
  • Op onze drankenkaart prijkt het lokale Goedendagbier. Dit bier leent zich ook zeer goed voor culinaire bereidingen. 
  • Tijdens het seizoen staan hoppescheuten op het menu, een ware delicatesse.
  • Op de kaart van Oud Walle ook Vlaskaas, Heuvellandse wijnen en koffie van Viva Sara
  • Iedere lente plaats ik polderaardappel, karnemelk van 't Gaverhof, gebrande boter, Vlaskaas en handgepelde garnalen op de kaart, telkens weer schrik ik van de positieve reacties van de mensen op de deze klassieker, een evergreen maar ook mijn coup de coeur.  
Tips van de chef

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF