Bistro Pakhuis - Fabrice Delahaye

'Wijn uit Koekelare op de kaart'
Fabrice Delahaye - Chef van Het Lekkere Westen

De vorige eigenaar van het huis had een pakjesdienst in opdracht van de Belgische Spoorwegen en haalde de pakketjes op in het Station van Oostende en verdeelde deze dan over de landerijen rond Koekelare. Alhoewel zijn naam August Seynaeve was, kende iedereen hem onder zijn roepnaam Gustje Pak. Vandaar de naam Bistro Pakhuis

  • We hebben de eer om als enig restaurant, Koekelaarse wijn te kunnen aanbieden. Het eerste jaar ging het om een productie van 800 flessen. Naast de Pinot Gris maken ze ook Auxerois wijn die wij geselecteerd hebben om op de kaart te zetten daar ze meer toegankelijk is.  Na de warme zomer van vorig jaar mikken ze op een 1500 flessen. De wijngaard is gelegen op de Ruidenberg in Koekelare.  De eigenaar is Dokter Anseeuw uit Ichtegem en de wijnbouwer is Marino Moenaert (Houtlandse wijn) uit Moerdamme. Leuk om een lokaal en lekker product te kunnen promoten en ondersteunen.
  • De patrijs uit Bovekerke is in de herfst hét gerecht waar mensen voor komen. De gekweekte patrijs is jong, weegt ongeveer 250gr en wordt klaargemaakt met Brugse Zot dubbel. Patrijs kom niet veel meer voor op de menukaarten alhoewel het een prachtig en exclusief product is om mee te werken.
Tips van de chef
  • Het Kathe KolwitzFransmansmuseum en Lange Max museum ondergingen allen een grondige renovatie en zijn nu hedendaagse musea elk met hun eigen beleving. Zeker een bezoek waard !  
  • Op zoek naar logies Ten Huyze Sabine van Paemel is een gezellige vakantiewoning in het rustige Leke nabij Diksmuide. Je logeert er tussen de schilderijen 'De Mensjes' van kunstenares en eigenares Sabine van Paemel.  Of je kan logeren kan in de chocoladekleurige b&b Chocla-Dort bij de joviale gastvrouw Emily en haar gezin.  

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF