Patrick Devos

'Ik werk nauw samen met bioboerderijen'
Patrick Devos - Chef van Het Lekkere Westen

  • Ik werk graag met de bioboerderijen 't Ambrozijn (Waardamme) en de Levende Aarde (Hertsberge). We spreken per seizoen met hen af wat ze voor ons zullen kweken.  Zo hebben we dit jaar met rode en groene spitskool gewerkt (groot en klein).  Die hebben we dan gebraiseerd, een rolletje van gemaakt, gefermenteerd,...
  • Wekelijks bestel ik groenten en kruiden bij Dries Delanote van Le Monde des Mille Couleurs, de wildfarmer bij uitstek.  Hij laat moeder aarde haar gang gaan met een schitterend resultaat.  
  • De lekkerste tomaten, courgetten en aubergines haal ik bij Philip Vermeulen uit Ruddervoorde.  Proef eens van onze Noordzeekrab met verschillende soorten tomaat, zure room, dashi vinaigrette.
Tips van de chef
  • Onze eigen stek, het historische huis de Zilveren Pauw, is een absolute parel. Zodra je binnenkomt, stap je in de kunstgeschiedenis van Brugge. Het huis wordt voor de eerste maal vermeld in 1261 en kreeg in het begin van de 20ste eeuw een Art Decojasje. Wij hebben stapsgewijs het hele huis gerestaureerd. In de hall geniet je vandaag van een imposante culinaire fresco.
  • Van Brugge kan je elk moment van het jaar genieten, zorgeloos door de straten wandelen en één of andere topzaak bezoeken. We mogen fier zijn op wat de stad te bieden heeft en zeker op het vlak van gastronomie. Onze fijne keuken en dito streekproducten zijn van topniveau. 
  • Een verborgen pareltje in Brugge is het kerkje in het Begijnhof, groots in zijn soberheid.
  • Voor een kleine hap kan je terecht in De Verloren Hoek in de Cammerstraat.
  • Om optimaal te genieten van je verblijf in Brugge kan ik volgende logies aanbevelen : Hotel Dukes’ Palace, Hotel Prinsenhof, Hotel Heritage, Huyze Hertsberge of Brugsche Suites

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF