Rebelle - Martijn Defauw

'De groenten van Mattias Plaetevoet triggeren me'
Martijn Defauw - Chef van Het Lekkere Westen

  • De groenten van Mattias Plaetevoet van de Blauwe Spie weten me altijd te triggeren om aan de slag te gaan in de keuken.  Nu en dan zak ik eens af naar de boerderij om naar het land te kijken. Mattias is zelf een goede kok en geeft me goed advies of een originele invalshoek over zijn groenten.
  • In Rebelle werken we met een vijfgangen-menu dat om de zes weken verandert. We kijken naar het aanbod, kwaliteit en seizoen en kiezen producten die dan op hun top zijn. We werken hard aan een herkenbare stijl en tot nu toe hebben we één signatuurgerecht nl. ons pandan rijst dessert dat in 2018 verkozen werd tot dessert van het jaar door GaultMillau. 
Tips van de chef
  • De Marionetten is een leuke plaats tussen Kortrijk en Marke waar je een mooie wandeling kan maken en tot rust komen.  Ook Kortrijk beschikt over tal van leuke plekjes.
  • Ik ga graag een pint pakken in De Gouden Aap op de Vlasmarkt. 
  • Overnachten kan in Parkhotel, al jaren een vaste waarde onder de hotels in Kortrijk (zie foto).

Martijn is één van de Jong Keukengeweld-chefs. In oktober en maart kunnen jongeren genieten van Jong Keukengeweld.  Ben je tussen 18 en 30 jaar oud ? Reserveer dan snel je tafeltje en geniet van een gastronomisch menu aan een vriendenprijs.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF