Schatteman - Gregory Schatteman

'Onze menu's zijn steeds met streek-en seizoensgebonden producten'
Gregory Schatteman - Chef van Het Lekkere Westen
 

Enkele van onze favoriete streekproducenten zijn:

  • De levende aarde : grondwitloof, heerlijk met het fijne bittertje.  Proef eens van onze borst van duif met Hertsbergs grondwitloof, gegaard in Orval.  
  • De Kruiderie (op 800 meter van onze deur), een sociaal tewerkstellingsinitiatief. We halen er verse kruiden en specerijen om een gerecht mooi af te werken. Zo dragen we toch ook ons steentje bij in deze maatschappij.
  • Elke week hebben wij versgemaakte boter rechtstreeks van de hoeve 't Beuterpotje in Oedelem. Heerlijk op ons huisgebakken brood !
  • Wij kijken steeds per seizoen en zoeken naar mensen in de regio die ons kunnen voorzien van lekkere producten als aardbeien, asperges, hopscheuten,...     
  • Kaas halen wij bij De smaak van kaas in Tielt, iemand die steeds op zoek gaat naar authentieke kazen uit de regio (of iets verder weg) 
Tips van de chef
  • Ik ga zeer graag mountainbiken en fietsen. Aan het nabijgelegen Bulskampveld zijn routes in overvloed.   
  • Landschapspark Bulskampveld: Gewoon in de natuur ontspannen, wandelen door de bossen, waar je geregeld een eekhoorn ziet passeren of een konijn en als je vroeg genoeg vertrekt, kun je dan nog genieten van enkele mooie hertjes.   
  • Kasteel van Bulskampveld: (van het restaurant een prachtige wandeling er naar toe van ongeveer 2 km door de bossen), een sober neogotisch landhuis dat dateert uit 1892, volledige gerenoveerd, met een prachtig bezoekcentrum waar je alles leert over de natuur .
  • Kruidentuin van Bulskampveld: (ligt achter het kasteel), een ommuurde kruidentuin waar ongeveer 400 soorten kruiden staan, edele soorten neerhofdieren, In de gaanderijen rond de kruidentuin ontdek je een wagenmakerij, een smidse,... uit grootmoeders tijd. In de kruidentuin zal je je niet vervelen!
  • Logeren kan bij De Camerling (op een kleine kilometer van onze deur), Stee 23 of het Brembos.

Gregory is één van de Jong Keukengeweld-chefs. In oktober en maart kunnen jongeren genieten van Jong Keukengeweld.  Ben je tussen 18 en 30 jaar oud ? Reserveer dan snel je tafeltje en geniet van een gastronomisch menu aan een vriendenprijs

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF