Seasons - Dirk Crauwels

'Ik hou van koken met vergeten vissoorten'
Dirk Crauwels - Chef van Het Lekkere Westen
 

  • Zelf werk ik graag met 'vergeten' vissoorten zoals schelvis, vlaswijting,leng en koolvis. Deze vissen zijn niet enkel lekker, maar vaak ook stukken goedkoper dan meer gekende vissoorten  van de Noordzee.  Ze passeren dan ook regelmatig de revue in ons maandelijks Seasonsmenu.
  • Versheid van deze produkten is heel belangrijk, dus een goede verstandhouding met je vishandelaar is van essentieël belang.  Een goede communicatie over de aanvoer en het aanbod is onmisbaar.  we zitten hier aan de Kust aan de bron van al dat lekkers uit de Noordzee, dus zou het zonde zijn hiervan geen gebruik te maken !
  • We werken uitsluitend met dagverse produkten en we hanteren steeds de OP = OP regel, hetgeen onze klanten weten te appreciëren.
  • Een bord met weinig 'toeters en bellen', maar een klassieker op onze kaart blijft konijnebillen met Blankenbergse Kokketeute (ons lokaal biertje) en Luikse siroop.  
Tips van de chef
  • Wandelaars en fietsers komen zeker aan hun trekken in natuurdomein De Fonteintjes, gelegen in de duinen tussen Blankenberge en Zeebrugge. Ik kom er zelf tot rust, aan de oever van één van de plassen, met de hengel in de hand. 
  • Op een boogscheut van het restaurant bevindt zich het Belle Epoque museum, dompel je eens onder in de roemrijke geschiedenis.
  • Een must-do is het Huisje van Majutte, sfeer en gezelligheid troef in dit geschiedenis schrijvend pandje.

Op zoek naar logies

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF