Roots (Soll Cress) - Hannelore Vandamme

'Wij zijn fier op ons terroir van zee en polders'
Hannelore Vandamme - Chef van Het Lekkere Westen
 

Enkele producten waar we heel creatief mee bezig zijn in ons restaurant Roots (bij hotel Soll Cress) :

  • Wij opteren voor Noordzeevis, aangepast aan de vangst van de visser.
  • Combineer dit met lokale, seizoensgebonden groenten.
  • Aan goede koffie geen gebrek in Koksijde, we werken nauw samen met Santos Koffie (Zeelaan).  
  • Proef eens van ons steak of tussenribstuk  André, staat sedert 1969 op de kaart.  Vlees van polderkoeien van Debaenst. geplette groene peper van Alavi, kruiden uit onze eigen tuin. Zachtjes geflambeerd met cognac en wat room, bereid door onze chef Lolo ... dit maakt het tot een topgerecht dat je zeker eens moet geproefd hebben.  Dit kan perfect in combinatie met een St. Idesbaldbier.  
Tips van de chef

Gezien ons restaurant zich bevindt tussen zee en polders, kan de toerist alle kanten uit bij zijn bezoek.  

  • Koksijde is een museumgemeente.  Abdij ten Duinen en het Krekelhof liggen op wandelafstand van ons restaurant/hotel.  Laat je onderdompelen in de wereld van de visserij in het nationaal visserijmuseum Navigo.
  • Qua overnachting spreekt het voor zich dat we Hotel Soll Cress aanprijzen. Ons hotel bevindt zich op 150 meter van strand, zee en duinen, en op een kleine kilometer van het stadscentrum van Koksijde en St. Idesbald. 
  • En voor een echte verse wafel moet je bij Santos in Koksijde zijn.   

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF