't Hellegat - Kristof Wittouck

'Paté en droge worstjes artisanaal bereid volgens oud recept'
Kristof Wittouck - Chef van Het Lekkere Westen

  • Onze paté en droge worstjes worden artisanaal bereid volgens een oud recept van spekslager Frans Vandroemme (ambachtelijke slagerij Denys in Dranouter).
  • Voor het Poperingse potjesvleesch grijpen we nog steeds naar de 3 k’s (kip, kalf en konijn).
  • Onze hoeveboter halen we bij de hoevewinkel van Delporte-Hanssens in W(iet)schate.
  • Onze ambachtelijke ovenkoeken worden bereid bij bakkerij Leon op de Zwarteberg. 
  • onze bierkaart is voornamelijk samengesteld uit lokale bieren en kwam tot stand in samenwerking met biersommelier Sofie Vanrafelghem. verder werken wij ook nauw samen met de plaatselijke wijndomeinen entre-deux monts en Monteberg.
  • Onze streekgebonden suggesties op de kaart wisselen naargelang het seizoen.  Onze keuken is gebaseerd op gerechten uit grootmoeders tijd.  Enkele gerechten die regelmatig terugkeren op de kaart zijn : rundsstoofvlees van Belgisch wit-blauw met Sint-Bernardus prior, varkenswangetjes met rode wijn van Monteberg,... 
Tips van de chef

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF