't Klein Gewin - Jens Vanoverschelde

'Kotelet van de Heerlijkheid'
Jens Vanoverschelde - Chef van Het Lekkere Westen

  • De Heerlijkheid in Vladslo levert ons vlees van topkwaliteit.  Proef eens van onze Kotelet de Heerlijkheid met seizoengroenten en huisbereide Blackwellsaus.
  • Wij verkiezen Diksmuidse kazen van de Kasteelhoeve of van het Dischhof.  
  • En uiteraard prijkt het Papegaei bier van onze buur-brouwer op de kaart.  Daarnaast ook 3 mussenbier en nachtraaf bier uit Diksmuide. Deze bieren worden ook verwerkt in gerechten zoals mosselen in Papegaei bier of langzaam gegaarde varkenswangen in Nachtraaf.
  • We werken met Limousin puur (Meatier) voor o.a. steak en steak tartaar van West-Vlaams rood, brasvar voor de varkenswangetjes en hoevekip de Schorrenaer voor de vol-au-vent.
  • Op vrijdag staat er altijd seizoensgebonden Noordzeevis op de kaart.  We kiezen de vis die top is op dat moment o.a. zeetong, schar, rog, rode poon,...
Tips van de chef
  • Een verborgen pareltje is onze eigen binnentuin waar je tot rust komt en kunt genieten van lokale food & drinks.
  • Breng eens een bezoekje aan Brouwerij Verstraete, naast onze bistro. Je kan er proeven van het heerlijke Papegaei bier.
  • Binnen wandelafstand van ons restaurant vind je ook het Museum aan de IJzer (met de IJzertoren) en het Begijnhof.
  • Fietsen kan via de nabijgelegen fietsknooppunten 74 en 75.   
  • Of verken de streek met de wagen via de IJzerfrontroute (74 km).  
  • Overnachten kan in één van de drie logeerkamers boven onze bistro. 

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF