In 't Nieuw Museum - Koen Demeulemeester

'Bier & Vlees is de inleidende titel op onze menukaart'
Koen Demeulemeester - Chef van Het Lekkere Westen

  • Bier & Vlees, dat is de inleidende titel op onze menukaart en dat is niet toevallig.  Het zijn de twee producten die ons onderscheiden
  • Op onze houtgrill bakken we vlees van dichtbij. We kopen aan bij boeren zo dicht mogelijk bij huis. Zo staan we in direct contact met het prilste begin van de keten nl. de boerderij.  Naast onze specialiteiten (Rib Eye en dunne lende) hebben we een immer veranderend aanbod van runds-, lams-en struisvogelvlees van lokale oorsprong. Door ons nauw contact met de boeren hebben we ook de garantie dat alle dieren in de best mogelijke omstandigheden opgroeien. Natuurlijke voeding en de juiste leeftijd zijn namelijk cruciaal voor de uiteindelijke smaak op het bord. 
  • Naast ons vlees is ook bier een belangrijke pijler. Naast tal van West-Vlaams bieren op onze bierkaart gebruiken we bier evengoed als grondstof voor onze eigen bierblends, bierazijn, biercocktails,... 
  • Bij ieder gerecht adviseren we ook een bier, daar het onze overtuiging is dat bier vaak nog wordt ondergewaardeerd als het op pairing aankomt.
  • Proef eens van ons Schorsvel, een vergeten stukje 'beenhouwers biefstuk'. Heerlijk op de grill en geserveerd met gefermenteerde worteltjes (op basis van onze eigen bierazijn Brugse Zot) en uitjes (gestoofd in Bourgogne des Flandres).

Tips van de chef

  • Bistro Nieuwege in Jabbeke is een ideale plaats voor een kleine hapEn wat een bierkaart !
  • Ontspannen kan door een boek te lezen op het gras van het Astridpark of ontdek Brugge al fietsend op de Vesten.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF