't Potje Paté - Joris Missiaen

'Uiteraard werken we met producten gemaakt in ons eigen atelier'
Joris Missiaen - Chef van Het Lekkere Westen

Uiteraard werken we met producten gemaakt in ons eigen atelier De Veurn' Ambachtse.  Met deze producten maken we verrassende combinaties met lokale streekproducten zoals koekjes van Jules Destrooper of rabarberconfijt, dit in combinatie met een streekbiertje is de perfect foodpairing.  Enkele combinaties die perfect werken en waarmee we reeds verschillende kookwedstrijden wonnen, zijn :

  • Canneloni van Ouderwetschen boerenpaté vs Potjesvlees bekroond met de Innovativity Award.
  • Beste Hoeve Hoppa, het gerecht sigaar van rabarberconfituur en Ouderwetschen Boerenpaté vs dooier van karnemelkpap en potjesvlees met Sint-Sixtus werd door de Jury unaniem verkozen als winnaar. 
  • Biscuiterie Jules Destrooper en De Veun' Ambachtse/ 't Potje Paté werden in een wedstrijd van Fish and Chips uitgeroepen tot streekambassadeur voor West-Vlaanderen. Joris Missiaen, chef bij de Veurn' Ambachtse en resto 't Potje Paté en Andy Verdonck, productontwikkelaar voor Jules Destrooper, sloegen voor deze wedstrijd de handen in elkaar om al het lekkers uit de Westhoek te bundelen in een box met enkele verrassende, creatieve gerechten.  Met de box, die de naam A walk in the Westhoek meekreeg, willen beide streekproducenten de Westhoek laten proeven in al z'n facetten.
  • Proef in Potjé Paté eens van A walk in the Westhoek : een combinatie van verschillende streekproducten, die wijzigt volgens seizoenen of trends en die bestaat uit o.a. Potjesvlees (erkend door Europa op initiatief van Joris Missiaen), ouderwetschen boerenpaté (erkend door Vlam), mosterd van Wostyn, crumble met Jules Destrooper koekjes, creme van karnemelk,....
Tips van de chef
  • Het Mout- en Brouwhuis De Snoek laat zijn bezoekers kennismaken met het volledige mout- en brouwproces. Nadien kun je in het aanpalende Brouwershof een Snoekbiertje degusteren.