't Potje Paté

't Potje Paté - Joris Missiaen

'Creaties uit ons eigen atelier'
Joris Missiaen - Chef van Het Lekkere Westen

De creaties uit ons eigen atelier, de Veurn’ Ambachtse, werden door de VLAM en 100% West-Vlaams officieel erkend als streekproducten. Een eer voor de Ouderwetschen Boerenpaté en Potjesvlees. Ik richtte ook de ‘Orde van het Potjesvlees’ op, samen met verschillende producenten bundelen we de krachten om dit authentieke streekproduct te beschermen, dat werd beloond met een Europese erkenning die zo 500 jaar traditie en kennis vereeuwigt. Uiteraard staan onze eigen creaties centraal, sterker nog, in het atelier gebeurt de mise-en-place voor ons restaurant. Goed voor een ruim assortiment paté, potjesvlees, bolle beef, foie gras, rillettes. Maar we blijven niet stilstaan, we zijn steeds op zoek naar verbetering en nog perfectere kooktechnieken.

Wil je een groot deel van onze menukaart ontdekken, dan raden we ons Festival van 't Potje Paté en ons Beenhouwersmenu aan. Hier ontdek je de beste gerechtjes, 17 jaar ervaring in kleine hapjes. 

De Snoek
Tips van de chef
  • Het Mout- en Brouwhuis De Snoek laat zijn bezoekers kennismaken met het volledige mout- en brouwproces. Nadien kun je in het aanpalende Brouwershof een Snoekbiertje degusteren.  
  • De Pannendorpwandelroute : Deze route van 8 km start aan Mout- en Brouwhuis De Snoek in Alveringem. Je verkent het landschap aan weerszijden van de Lovaart. Dit stukje Westhoek toont je het vlakke landschap waar ook een aantal restanten uit de Eerste Wereldoorlog te zien zijn. Halverwege de wandeling kom je voorbij de site 'Pannendorp', waar een landschapskunstwerk de loopgraven uit 14-18 symboliseert.