't Verschil - Tom Cloet

'Wostyn mosterd is de beste ter wereld'
Tom Cloet - Chef van Het Lekkere Westen

  • Wostyn mosterd uit Torhout is de beste mosterd van de wereld, zelfs El Bulli gebruikte deze. Deze mosterd is een essentieel ingredient in tal van bereidingen.
  • Tijdens het seizoen asperges uit de duingrond van Ghyvelde, van boer Deswarte.  Dit zijn de enige asperges waar ik mee werk. Hun smaak is onnavolgbaar omwille van het terroir.  Hoppescheuten van boer Luc Lagache staan ook ieder jaar op de kaart. Luc is een producent waar ik nu reeds 9 jaar mee samenwerk.
  • De ganzenlever komt van Handsaeme Foie gras. Bij deze producent  worden de dieren niet vetgemest dmv gavage (het voederen met de trechter). De dieren hebben veel beloop op een weide, top vakmensen/charcutiers.
  • Een van de gerechten waar ik trots op ben is de kalfskop 'en tortue'.  De volledige kalfskop wordt in een bouillon gekookt, vervolgens ontbeend en dan in een pittige tomatensaus met eitjes, schildpadkruiden en augurk geserveerd met een smeuïge aardappelpuree. Ook de kalfsblanquette op wijze van m'n grootvader is een gerecht waar ik echt achter sta. Verder werk ik ook graag met varkenspoten die ik in een kroket verwerk en die ik serveer met romige morieljes en vers gestoofde spinazie.
     
Tips van de chef
  • Tal van prachtige fietsroutes vertrekken aan ons achterdeur. Hier is het nog mogelijk om 50 km te fietsen en slechts enkele auto's tegen te komen.
  • En in het nabijgelegen Roeselare heb je brouwerij Rodenbach.  
  • Als je het platteland wil voelen en beleven kunnen we B&B Buytenshuys in Gits aanraden waar je lekker kan overnachten aan een betaalbare prijs.  Ook B&B Gitsdal ligt te midden van weiden en velden.

Tom is één van de Jong Keukengeweld-chefs. In oktober en maart kunnen jongeren genieten van Jong Keukengeweld.  Ben je tussen 18 en 30 jaar oud ? Reserveer dan snel je tafeltje en geniet van een gastronomisch menu aan een vriendenprijs.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF