Tafel 10 - Bert Denoulet

'Meikensvlasvarken is een absoluut topproduct'
Bert Denoulet - Chef van Het Lekkere Westen
 

Dit zijn momenteel enkele van mijn favoriete streekproducten :

  • ’t Meikensvlasvarkeneen absoluut topproduct dat met liefde gekweekt wordt in open stallen en groot wordt met met vlas, lijnzaad en omega 3.  Zeer lekker, sappig roze varkensvlees, met veel intramusculair vet.  
  • Lekkere wijnen, schuimwijn, rodewijnazijn vinden we in Wijngoed Kapelle, een Belgische wijngaard in Schuiferskapelle. 
  • Voor het bier zorgt Brouwerij De Poes, een Tieltse microbrouwerij, die een lekker amberkleurig biertje brouwt, dat zowel past bij kaas als vis en dat ook gebruikt wordt in een aantal gerechten. 
  • Verder hebben we een bierkaart en ginkaart met lokale specialiteiten o.a. Canarus, Urthel, Tanneke Gin, Wild Horse gin,...
  • Mosterd van Wostyn gebruiken we graag in onze gerechten.  Proef eens van onze heerlijk krokant gebakken kalfszwezeriken met seizoensgebonden groenten en een mosterdsausje van Wostyn.    
Tips van de chef
  • Het is aangenaam wandelen in de Meikensbossen, op de grens tussen Tielt en Dentergem (rond de Poelberg) 
  • Op de Poelberg heb je een adembenemend zicht op de weide omgeving.  In de bistro kan je er ook genieten van diverse streekproducten.
  • In het snoepwinkeltje Van bij Ons van Aurélie van Hulle kan je lekkere snoep kopen.  's Zomers kan je hier op het terras tevens genieten van artisanaal hoeve-ijs.    

Zalig slapen doe je in :