Tafel 10

Tafel 10 - Bert Denoulet

'Meikensvlasvarken is een absoluut topproduct'
Bert Denoulet - Chef van Het Lekkere Westen
 

Dit zijn momenteel mijn 4 favoriete streekproducten :

  • ’t Meikensvlasvarkeneen absoluut topproduct dat met liefde gekweekt wordt in open stallen en groot wordt met met vlas, lijnzaad en omega 3.  Zeer lekker, sappig roze varkensvlees, met veel intramusculair vet.  
  • In de 100% biologische zelfpluktuin Pur Fruit plukken we vlierbloesem voor onze siroop en nemen we meteen ook frambozen, bessen en stekelbessen mee voor onze desserts
  • Lekkere wijnen, schuimwijn, rodewijnazijn vinden we in Wijngoed Kapelle, een Belgische wijngaard in Schuiferskapelle. 
  • Voor het bier zorgt Brouwerij De Poes, een Tieltse microbrouwerij, die een lekker amberkleurig biertje brouwt, dat zowel past bij kaas als vis

 

Tips van de chef
  • Het is aangenaam wandelen in de Meikensbossen, op de grens tussen Tielt en Dentergem (rond de Poelberg) 
  • Op de Poelberg heb je een adembenemend zicht op de weide omgeving.  In de bistro kan je er ook genieten van diverse streekproducten 

Zalig slapen doe je in :