Ter Haeghe - Koen Minne

'Onze succesformule is ons 'grill farm buffet' op zondagmiddag'
Koen Minne - Chef van Het Lekkere Westen


We zijn de derde generatie die het bedrijf uitbaat. Oorspronkelijk was het een gemengd landbouwbedrijf dat we omgebouwd hebben tot een hoevehotel waar men heerlijk kan lekkerbekken van West-Vlaamse producten.  Vandaar onze voorliefde voor lokale producten en 'de korte keten'.  Wij werken vooral met onderstaande producten : 

  • Het vlees komt rechtstreeks van hoeveslagerij Eendenhof o.a. witte pensen, varkensvlees, Belgisch wit-blauw en West-Vlaams rood
  • Uiteraard opteren we voor Noordzeevis afkomstig uit de vismijn van Oostende.
  • artisanaal hoeve-ijs halen we bij de Lijsterbes in Ichtegem
  • hertenvlees komt van hertenfinesse in Oostende.
  • diverse West-Vlaamse bieren op de kaart o.a. Ichtegemse Grand Cru, Brugse Zot, Sint-Bernardus of Jus de Mer. 

Elke zondagmiddag kan je bij ons terecht voor Het Grill Farm buffet.  Op zaterdagavond kan je tijdens het 4-gangenmenu proeven van producten rechtstreeks van bij de boer.  Bij ons vind je de natuur op je bord en de producten smaken puur  

Tips van de chef
  • Voor mij is genieten als ik met mijn laarzen dwars door de velden in de polders kan stappen waar alles groeit en bloeit.
  • de schilderachtige Abdij Ten Putte waar Godelieve van Gistel leefde.  Credo, de kraai, vertelt er in een film het verhaal van Godelieve
  • Talrijke fietstips o.a. het pad langs de Waerevaart, de groene 62,.. 
  • Uiteraard kan je overnachten in ons hoevehotel. Boek bijvoorbeeld eens ons lekkerbek-arrangement.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF