Toi Moi et la Mer - Christophe Snauwaert

'Elke dag 'Catch of the day''
Christophe Snauwaert - Chef van Het Lekkere Westen
 

Goede producten gelden als basis voor een lekkere keuken

  • Ik werk enkel met Noordzeevis geleverd door mijn visboer Simons& Decru uit Oostende.  Hij krijgt carte blanche en levert iedere dag de 'Catch of the day', Ik steun volop de visie van de NorthSeaChefs.
  • Als rasechte Oostendenaar serveer ik enkel de Oostendse grijze garnaaltjes van de Dini 0.62 van de familie Bogaert. 
  • Hierbij serveer ik graag een lokaal biertje o.a. van brouwerij 't Koelschip (Oostende), Jus de Mer (Middelkerke) of een frisse Keyte of Ichtegems oud bruin van brouwerij Strubbe.  
  • Kom eens proeven van onze overheerlijke smeus met Oostendse garnalen of onze op vel gebakken zeebaars.
Tips van de chef
  • Eerst en vooral moet je onze kust leren ontdekken buiten het seizoen op een weekdag wanneer het lekker rustig is en je kan genieten van het zeegevoel. Een strandwandeling in het voorjaar en het najaar, heerlijk uitwaaien aan zee.
  • Fiets eens naar Bekegem langs het jaagpad van de vaart Oostende-Brugge.
  • Neem het gratis veertbootje naar 't Oosterstaketsel en geniet op het terras van de nieuwe bar-bistro Phare East.
  • Na de service gaan we graag een pint drinken in de Langestraat in de Copador of Het Manuscript.  
  • Voor een kleine hap kan je terecht in Passe Vite en La Vie.
  • Logiestips : In de stad kan je o.a. terecht in B&B Het Wilgenhuis of in Villa Odette.   

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF