Va et Vient - Matthias Speybrouck

'Ik ben fan van Kortrijkse bil '
Matthias Speybrouck - Chef van Het Lekkere Westen

Bij het opmaken van mijn menu vertrek ik steeds vanuit het aanbod.

  • Rudi Verstraete van Brio is mijn leverancier voor BIO producten uit Vlaanderen.  Twee keer per week stuurt hij zijn aanbod door van de verschillende lokale telers zoals Le monde des milles Couleurs, De Blauwe Spie, het Dischhof, .... Supervers en telkens van topkwaliteit.
  • Ik ben fan van de Kortrijkse bil. De Kortrijkse bil met savora mosterd en ajo blanco is één van de snacks die je bij het aperitief kan bestellen en ondertussen één van onze classics. 
  • De parelende wijn Wiscoutre van Martin Baquaert van wijndomein Entre-Deux-Monts is ondertussen een vaste waarde op onze aperitiefkaart.
Tips van de chef

Uitwaaien doe ik het liefst aan de kust van Oostduinkerke of in de bossen rond Kemmel 

  • De frisse zeewind van Oostduinkerke en een lekker grietje eten met mijn gezin in De Spelleplekke bieden me de nodige rust om er nadien weer in te vliegen.
  • Na een boswandeling in het Heuvelland eindigen we vaak in De Barbier (Dranouter). Thierry verwelkomt je met zijn Franse tongval en brede glimlach in het authentieke kader. Huisgerookte zalm, garnaalkroketjes of potjesvleesch zijn de specialiteiten. Dit in combinatie met een heerlijk streekbiertje ... wat moet je nog meer hebben.
  • Na of voor een bezoek aan ons restaurant, ga je best op ontdekkingstocht in het hippe Kortrijk.  Overnachten kan vlakbij ons restaurant en de Broeltorens in B&B Broel 4, een boetiekhotel gevestigd in het oude herenhuis van stadsbrouwerij Tack. 
  • Op zoek naar een ruimte voor een vergadering, evenement of private dining in hartje Kortrijk ? Check onze First Floor, een niet alledaagse locatie voor elke gelegenheid.  
     

Matthias is één van de Jong Keukengeweld-chefs. In oktober en maart kunnen jongeren genieten van Jong Keukengeweld.  Ben je tussen 18 en 30 jaar oud ? Reserveer dan snel je tafeltje en geniet van een gastronomisch menu aan een vriendenprijs.

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF