Vlass - Stefaan Lauwereins

'Handgepelde Noordzeegarnalen staan al meer dan 20 jaar op de kaart'
Stefaan Lauwereins - Chef van het Lekkere Westen

  • Al meer dan 20 jaar staan er handgepelde garnalen op onze kaart, een topproduct dat we aankopen aan de vistrap van Oostende. We verwerken ze in diverse gerechten bijv. handgepelde Noordzeegarnalen / gepocheerd hoeve-eitje / aardappelmousseline met karnemelk.
  • Tijdens het seizoen van de hoppescheuten zetten we deze delicatesse uit Poperinge op de kaart, in combinatie met garnalen en een sabayon van PoppLou bier (ziltig, artisanaal bier uit Oostende).
  • Wij focussen op streek-en seizoensgebonden producten en we zijn trots lid te zijn van de NorthSeaChefs en werken daarom passioneel met Noordzeevis 
  • Onze sommelier Kenzo laat zich ook inspireren door lokale wijnen en bieren. Op de wijnkaart vind je d'Hellekapelle, uitstekende wijn uit het Heuvelland en op de bierkaart uiteraard Jus de Mer van de gelijknamige Middelkerkse brouwerij.  
Tips van de chef
  • Lekker uitwaaien op het strand gelegen vlakbij ons restaurant of verken Middelkerke en de polders per fiets langs het fietsknooppuntennetwerk. 
  • Breng een bezoekje aan de Middelkerkse brouwerij Jus de Mer.
  • Gespecialiseerd biercafé Den Toogoloog is zeker een omweg waard. Zytholoog Jürgen kan je fijne bieren aanbevelen. 
  • En voor een kleine hap kan je terecht in Vecino te Westende
  • Logeren met zeezicht kan in Hotel Excelsior.  Andere logiestips : Hotel Honfleur, Hotel Belle-Dune en B&B Zilte Zand.