Willem Hiele

'Proef eens onze Northsea Cappuccino'
Willem Hiele - Chef van het Lekkere Westen

  • Noordzeegarnaal van de paardenvissers is een topproduct.
  • Wij werken zoveel mogelijk lokaal. We hebben een eigen tuin met meer dan 35 kruidensoorten alsook verschillende groenten. We zijn bijzonder trots op onze eigen kweek duinasperges.
  • Daarnaast werken we samen met leveranciers die gepassioneerd bezig zijn met hun producten bijv. voor vis werken we nauw samen met Angus van Mare Nostrum, hij zorgt ervoor dat wij de beste kwaliteit krijgen.
  • Proef eens van onze Northsea Cappuccino, Dit is een recept van mijn overgrootmoeder die de garnalen rechtstreeks van de zee kookte in cichorei. Zo zijn we op het idee gekomen om de bisque van garnaal te combineren met koffie en dit te presenteren als een cappuccino. 
Tips van de chef

Onze gemeente biedt heel wat moois zowel op gebied van natuur als cultuur.

  • In de duinen kom je tot rust. Van ons restaurant kan je door de duinen wandelen tot aan het strand in Oostduinkerke Schipgat, een prachtige wandeling door de natuur.  Of kies voor de Hoge Blekker, hoogste duin aan de Belgische Kust.
  • Cultuur opsnuiven kan dan weer in Navigo, het Nationaal Visserijmuseum.  Na het bezoek aan het museum moet je zeker langsgaan bij estaminet de Pèèrdevisscher voor een drankje of een kleine hap.  Proef hun overheerlijke garnaalkroketten of slibtongetjes.   
  • Ook het Delvauxmuseum is een pareltje.
  • Enkele logiestips ! Overnachten kan in la Chambre de Gainsbourg of Villa Paradis

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF