Horizon 2025 - Heuvelland


Belvedèretoren

De Belvedèretoren op de Kemmelberg heeft een lange en boeiende geschiedenis achter de rug. Gebouwd in 1888 was de eerste toren - in hout - één van de eerste toeristische attracties van Heuvelland. Dat er onderaan in een kooi een beer huisde was natuurlijk een extra troef! De eerste wereldoorlog maakte de toren met de grond gelijk en zes jaar na de oorlog werd een stenen toren - de huidige - gebouwd. Opnieuw werd dit een toeristisch aantrekkingspunt en ook na de tweede wereldoorlog surfte de toren mee op het groeiende massatoerisme van de jaren '60 en '70.  Voor velen was de Kemmelberg en de beklimming van de toren het hoogtepunt van de dag. Tot 2012 was hij toegankelijk, daarna verdween de toren volledig uit het toeristische beeld. Dankzij Horizon 2025 wordt de oude uitkijktoren nieuw leven ingeblazen: de toren is nu opnieuw - gratis - toegankelijk voor jong en oud (dagelijks, behalve op maandag en dinsdag).

Met zijn 159 meter is de Kemmelberg het hoogste punt van de provincie. Door de beboste omgeving kan je op de top van de Kemmelberg de omgeving en nabijgelegen dorpen en steden niet zien. Pas als je op de toren staat, realiseer je je dat je op een heel grote hoogte staat. Het uitzicht is er indrukwekkend. Men ziet zelfs Rijsel in de verte liggen, toch een afstand van zo’n 30km. Met de gratis verrekijker kan de bezoeker zelfs nóg verder kijken. Voor de kinderen zorgt het opstapje ervoor dat ook zij zelfstandig en veilig kunnen genieten van het uitzicht.

Locatie: Kemmelbergweg 38, 8956 Heuvelland
Open: Dagelijks, behalve op maandag en dinsdag

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF