Eten & drinken
Het Lekkere Westen

10 restaurants in het Lekkere Westen met bierpassie

Het Lekkere Westen-restaurant De Jonkman van chef Filip Claeys werd dit jaar bekroond door GaultMillau met de onderscheiding 'Beste Bierkaart van België'. 

Tal van Lekkere Westen-chefs zetten bier prominent op hun menukaart of verwerken het in hun gerechten. Hieronder alsvast 10 biertips in het Lekkere Westen.  
 

Botteltje - Oostende

Chef James werkt vooral met bier in de keuken. Proef eens van hun varkenswangetjes bereid met Keyte van brouwerij Strubbe of hun créme brûlée met Sint-Bernardus prior.  Ze hebben ook hun eigen huisbier Ostensche strever.  Ontdek het verhaal van het Botteltje.

 

 

Hommelhof - Watou

Chef Stefaan is een absolute pionier inzake biergastronomie.  Hij schreef hierover reeds diverse boeken.  In zijn gerechten en op zijn bierkaart prijken tal van overheerlijke Westhoekbieren.  Ontdek het verhaal van het Hommelhof.

Nieuw Museum - Brugge

Bier & Vlees, dat is de inleidende titel op hun menukaart en dat is niet toevallig.  Het zijn de twee producten die hen onderscheiden.  
Ontdek het verhaal van in 't Nieuw Museum

 

Heksestoel - Heuvelland

Heksestoel staat voor eerlijke streekgerechten met bijpassende artisanale, lokale bieren.  Tal van biergerechten en een uitstekende bierkaart.  Ontdek het verhaal van de Heksestoel.  

Bierrestaurant Heerlijk - Oostende

Op hun kaart (h)eerlijke (bier)gerechten zoals een stoofpotje van varkenswangetjes, gegaard in Rodenbach. Of kabeljauw met preistoemp en een beurre blanc van Jus de Mer.  Ontdek het verhaal van Heerlijk 

Bar Bernard - Watou

Bar Bernard is het paradepaardje van brouwerij St. Bernardus. Het café-restaurant met dakterras biedt een uitzicht van 360 graden op de hoppevelden, de Westhoek en Frankrijk. Logischerwijs staan de St.Bernardus bieren centraal in Bar Bernard.  Ontdek het verhaal van Bar Bernard

Michelles Pub & Brasserie - Izegem

Uiteraard staan de bieren van brouwerij Vanhonsebrouck centraal, zowel in de gerechten zelf of als begeleidende drank bij de gerechten. Proef bijv. eens van hun varkenswangetjes gebraiseerd in Kasteel donker.  Ontdek het verhaal van Michelles Pub & Brasserie.

Guillaume - Brugge

Chef Wim Vansteelant werkt graag met de bieren van het Brugs bierinstituut. Samen met de brouwer hebben ze al tal van foodpairings ontwikkeld met bier. Ontdek het verhaal van Guillaume 

Molenhof - Vleteren

In Vleteren en omstreken vind je enkele van de beste bieren ter wereld. De bieren van hun nabije buren, De Struise Brouwers, zijn wereldtop.  Proef eens van hun hennepot in Struise Rosse of van hun pannepotbitterballen.  Ontdek het verhaal van het Molenhof.

't Hellegat - Heuvelland

Hun bierkaart is voornamelijk samengesteld uit lokale bieren en kwam tot stand in samenwerking met biersommelier Sofie Vanrafelghem.  Proef bijv. eens van hun rundsstoofvlees van Belgisch wit-blauw met Sint-Bernardus prior. Ontdek het verhaal van 't Hellegat.

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF