Doen
Fietsen

11 tips voor een zomerse fietstocht

Van het Brugse Ommeland over de Leiestreek en de Westhoek tot de Kust. Elke regio heeft zijn eigen fietscharmes en weet zowel geroutineerde trappers als beginnende fietsertjes te bekoren.

Haal je stalen ros uit en verken het fietsnetwerk in West-Vlaanderen met deze 10 tips.

Hoeve Colpaert

100% Brugse Ommeland

10 suggestiefietsroutes nemen je mee langs de trajecten van het fietsnetwerk. Je ontdekt charmante adresjes, 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten, sfeercafeetjes en nostalgische boetiekjes uit grootmoeders tijd.

 

Meer info
 

Fietsen met zicht op zee

De mooiste fietstochten aan zee

Of je nu kiest voor een stevige fietstocht langs de Kust, flink peddelen in het hinterland of wat rustig trappen langs de dijk... De Kust is een walhalla voor elke fietsliefhebber. We zetten de mooiste fietstochten voor jou op een rijtje.

 

Meer info

Ingelmunster Kanaal Roeselare-Leie

Leiestreek Lusjes

Vijf gratis fietslussen nemen je mee op belevingstournee. In en rond Waregem ga je 'Proeven op de hoeve'. In Anzegem, Deerlijk en Wielsbeke wacht de 'Literaire Lus' en 'Tussen Mandel en Leie' neemt je mee op sleeptouw door Ingelmunster, Meulebeke, Lendelede en Hulste. Wie wil piepen bij de buren zit goed met 'Kunst in de Oost-Vlaamse Leiestreek' of 'Tussen Schelde en Leie'.

 

Meer info

Bierfietsroute Vleteren – Alveringem – Lo-Reninge

Bierfietsroutes in de Westhoek

Vier fietstochten die je meenemen langs brouwerijen, authentieke kroegen, hopvelden, volkscafeetjes... Fietsen dus door het bierheden en - verleden van de Westhoek. De vier lussen zijn gebundeld in een leuke en gratis pocket. Je kan de routes ook online bekijken.

 

Meer info

fietsen in het lekkere westen

Fietsen in het Lekkere Westen

Zes fietsroutes voeren je via mooie landelijke wegen naar tal van hoeve- en streekproducten, authentieke adresjes en chefs die aan de slag gaan met lokale topproducten. Ideaal in combinatie met een hoevepicknick.

 

Meer info

Groene Gordel Brugge fietsroute

Groene Gordel Brugge

Deze tocht, goed voor 53 bewegwijzerde kilometers, rijgt de meest aantrekkelijke groengebieden aan elkaar. Je verkent Damme, het domein Ryckevelde, het mooie Ver-Assebroek met zijn meersen en tal van kastelen en kasteelbossen.

 

Meer info

Oostende omgeving

Het Groen Lint in Oostende

Het lusvormige fietstraject van 32 km gidst je door 15 verschillende landschappen zoals zee, strand en duinen, polders, het krekengebied en het Provinciedomein Raversyde.

 

Meer info
 

Ga op pad met een Leiestreek Greeter

Verken de Leiestreek met een Greeter, een local die kleine groepjes (max. 6 personen) gratis mee op sleeptouw neemt en zijn of haar eigen favoriete plekjes toont.

 

Meer info

Fietsen

Westhoek KD - fietsroutes

Vijf kindvriendelijke fietsroutes op maat van korte beentjes. De routes variëren van 20 tot 30 km en tonen je via zeshoekige bordjes de juiste weg. Onderweg passeer je tal van plekken waar de kleine spruiten even kunnen ravotten of proeven van streeklekkers.

 

Meer info

Extra tips

Hotels Q-label

Blijf slapen in een Q - logies

West-Vlaanderen telt heel wat bijzondere logeerplekken die het Q-label behaalden. Het label biedt je de garantie dat deze logies een kwalitatieve dienstverlening bieden en zorgen voor een gastvrije service!

 

Bekijk de logeeradressen

Fietsnetwerkbox met kaarten

Heb je de fietskaarten al?

Voor maar € 25 haal je de gloednieuwe fietsbox in huis met:

  • 4 fietskaarten voor het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek
  • Een extra gratis pocket met 10 suggestieroutes
     

Bestel hier de kaarten